Blockchain Stories
Pepe prijsvoorspelling: kan het bullish sentiment omkeren?
Altcoin Memecoin Nieuws

Pepe prijsvoorspelling: kan het bullish sentiment omkeren?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de tweede helft van Q2 zag de cryptomarkt bredere dalingen, wat leidde tot extreme dalingen bij de meeste altcoins.

Pepe (Ticker: PEPE), een van de memecoins die in mei een enorme rally had, verloor meer dan 30% van zijn koers.  Wel zagen we een lichte opluchting na het hertesten van een belangrijke zoneen de 200-daagse EMA (Exponential Moving Average) rond $0,0000090.

De memecoin daalde de afgelopen 24 uur met 3,09%, maar had op het moment van schrijven was het sentiment nog niet bullish gekeerd. Kan dit nog gebeuren?

Kan het bullish sentiment de 50 EMA herwinnen?

Belangrijke technische indicatoren op de dagelijkse grafiek, zoals de 12-uurs grafiek, toonden een toenemende koopdruk. Opvallend was de CMF (Chaikin Money Flow), die geldstromen naar de PEPE markt volgt boven het gemiddelde niveau klom. Hieruit kunnen we opmaken dat er recente liquiditeit in de memecoin aanwezig was.

image 141
Bron: TradingView

Ook zagen we een herstel van de RSI (Relative Strength Index) vanuit het lagere bereik, wat wijst op toenemende koopdruk voor de memecoin. In juni bleef de indicator rond het middelpunt, waardoor we kunnen aannemen dat de vraag nog neutraal was.

Indien de trendlijn weerstand (wit) en de 50-EMA ($0,00000125) worden overschreden, kunnen we weer te maken krijgen met een rally. Ondanks een recente bounce op het 50% Fib-niveau, zouden bulls alleen voordeel kunnen hebben als PEPE de 50-EMA herwint.

Anders kan op korte termijn een daling naar de 200 EMA niet worden uitgesloten, aangezien Bitcoin (Ticker: BTC) moeite heeft om boven $66.000 te komen.

Dominantie van memecoins en marktactiviteit

Daarnaast bleek uit gegevens van CryptoQuant dat de dominantie van memecoins in de afgelopen weken aanzienlijk is afgenomen. Als de aandacht naar andere coins verschuift, zou dit een negatieve impact kunnen hebben op het herstel van PEPE.

image 141 1
Bron: CryptoQuant

Daarnaast bleven de dagelijkse actieve wallets ook laag, ondanks een recente positieve opleving in het gewogen sentiment voor PEPE. 

image 141 2
Bron: Santiment

Dit betekende dat het positieve sentiment niet genoeg was om PEPE vooruit te helpen, aangezien de gebruikersactiviteit laag bleef. Echter, de trage tractie zou kunnen veranderen wanneer Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s naar verwachting voor 4 juli worden gelanceerd.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu