Blockchain Stories
Binance krijgt een forse boete in India: $2,25 miljoen
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance krijgt een forse boete in India: $2,25 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Qua gebruikers en hoeveelheid investeringen in Binance de grootste crypto exchange. Toch heeft ook deze exchange de wind wel eens tegen. In India moet Binance namelijk een boete van $2,25 miljoen betalen aan de Financial Intelligence Unit (FIU). Dit is het gevolg van het herhaaldelijk schenden van regels in India.

Schending van anti witwas regels

Net zoals elk ander land heeft India een uitgebreid anti witwas protocol opgesteld. De Financial Intelligence Unit is tot de conclusie gekomen dat Binance zich niet aan dit protocol heeft gehouden. Wat er precies door de crypto exchange verkeerd gedaan is, is niet volledig bekendgemaakt. Het enige dat gecommuniceerd is, is dat Binance zich niet aan de geldende anti witwas regels heeft gehouden.

Het gevolg van het schenden van deze regels is een boete van 118,2 miljoen roepies. Omgerekend tegen de huidige koers komt dit neer op een bedrag van $2,25 miljoen. Een gigantisch bedrag, maar voor Binance is dit eigenlijk niks meer dan wisselgeld. Toch is het voor Binance een klap in het gezicht. India is namelijk één van de snelst groeiende landen in de wereld van crypto.

Recente registratie bij FIU

Dat de Financial Intelligence Unit met deze boete op de proppen komt, mag bijzonder genoemd worden. Eerder dit jaar koos Binance er namelijk nog voor om zich bij de Financial Intelligence Unit te registreren. Dit deed Binance samen met KuCoin, waarbij het doel was om hun activiteiten in India weer te hervatten. Zoals we recent al schreven, was er een hoop consternatie in India om crypto exchanges. De rechtbank keurde de handel in crypto echter goed, waarna de crypto exchanges hun activiteiten weer konden hervatten. Men moest zich daarvoor dus wel inschrijven bij de financiële waakhond van India.

Juist deze inschrijving heeft voor extra toezicht gezorgd. Het gevolg van dit extra toezicht is terug te vinden in de vrij forse boete voor Binance. Wellicht is dit een opmaat voor verdere boetes, aangezien de Financial Intelligence Unit ongetwijfeld bijzonder streng gaat zijn.

India: land in opkomst

Qua inwonersaantallen is India het op één na grootste land ter wereld. Deze positie wordt zelfs af en toe omgewisseld met China, aangezien beide landen qua inwonersaantallen ontzettend dicht bij elkaar zitten. Alleen vanwege dit inwonersaantal is het voor crypto exchanges interessant om zich op India te richten. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat, ondervindt Binance overduidelijk in de afgelopen maanden.

De cryptogemeenschap in India groeit ondertussen hard door. De recente uitspraak van de rechtbank werd door veel burgers uit het land met gejuich ontvangen. Een deel van de gemeenschap in India gelooft inmiddels in crypto en is bereid om hun geld hierin te investeren. Voor crypto exchanges, zoals Binance, is het daarom interessant om hun pijlen juist op dit land te richten.

Gaat deze boete van $2,25 roet in het eten gooien? De verwachting is van niet. Binance kan immers véél meer geld verdienen in dit reusachtige land met meer dan 1,4 miljard inwoners.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu