Blockchain Stories
Analist voorspelt daling Bitcoin naar $54k
Bitcoin Nieuws

Analist voorspelt daling Bitcoin naar $54k

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na het bereiken van $68.000 op 13 juni zagen we dat de prijs van Bitcoin (Ticker: BTC) bearish werd, aangezien de wekelijkse en dagelijkse grafieken continu bleven dalen.

Ondertussen onthulde een belangrijke indicator dat de prijs een kritiek niveau had aangetikt en vervolgens was gedaald, wat in de komende dagen tot een verdere prijsdaling zou kunnen leiden.

Het koersverloop van Bitcoin

Volgens onze statistieken is de prijs van Bitcoin de afgelopen zeven dagen met bijna 3% gedaald. Op het moment van schrijven was de BTC koers $65.710,33 met een marktkapitalisatie van meer dan $1,29 biljoen.

Het was interessant om op te merken dat ondanks de recente prijsdaling, het merendeel van BTC holders winst heeft. Onze analyse toonde aan dat ongeveer 85% van Bitcoin holders winst heeft.

Ondertussen plaatste Ali, een populaire crypto analist, een tweet waarin hij wees op een mogelijke prijsdaling. Volgens de tweet was de prijs van BTC onder de +0,5 MVRV prijslijn gezakt.

Dit suggereert dat het een correctie kan veroorzaken richting de gemiddelde prijslijn van $55.000. Om deze reden hebben wij de dagelijkse grafiek nader geanalyseerd om te bekijken hoe waarschijnlijk het is dat BTC naar $55.000 zal dalen.

Is een prijsdaling onvermijdelijk?

Allereerst hebben we gekeken naar gegevens van CryptoQuant. Hieruit bleek dat de Bitcoin uitwisselingsreserve aan het dalen was. Dit betekende dat de verkoopdruk op de munt relatief zwak was.

Volgens de Miners Position Index verkochten miners minder holdings vergeleken met het eenjarige gemiddelde, wat suggereerde dat miners bereid waren om BTC vast te houden omdat ze verwachtten dat de prijs van de munt zou stijgen.

image 136 1
Bron: CryptoQuant

Optimisme in de huidige markt

De zaken in de derivatenmarkt zagen er ook vrij optimistisch uit. Zo was de taker buy/sell ratio positief, wat betekende dat de koopstemming dominant was in de derivatenmarkt.

Daarnaast steeg BTC’s financieringsratio ook, wat betekende dat handelaren met long posities dominant waren en bereid waren om handelaren met short posities te betalen.

We hebben toen de dagelijkse grafiek van Bitcoin bekeken om beter te begrijpen wat we op korte termijn kunnen verwachten. Volgens onze analyse van de dagelijkse grafiek zagen we dat de Relative Strength Index (RSI) bullish momentum toonde, aangezien deze steeg.

Een soortgelijke stijgende trend werd ook opgemerkt op de Chaikin Money Flow (CMF) grafiek van de munt. Deze indicatoren suggereerden dat investeerders binnenkort een prijsstijging zouden kunnen zien.

image 136 2
Bron: TradingView

Daarentegen zagen we wel dat de Money Flow Index (MFI) er bearish uitzag omdat deze daalde. De indicator hintte op een aanhoudende prijsdaling, wat zou kunnen resulteren in een daling van BTC naar $55k.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu