Blockchain Stories
Technische Bitcoin analyse, is BTC uit de gevarenzone?
Bitcoin Nieuws

Technische Bitcoin analyse, is BTC uit de gevarenzone?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin markt zit momenteel liquiditeitsoorlog, zegt Sjuul van AltCryptoGems, een bekende Nederlandse crypto analist met 442.000 volgers. Hij geeft aan dat de recente prijsbewegingen van BTC te maken hebben met liquiditeitsoorlogen, waarbij het laatste dieptepunt werd behaald en de prijs nu weer een opwaartse beweging laat zien. Maar zijn we nu definitief uit de gevarenzone?

Sjuul deelt zijn volledige technische analyse op X.

Een bounce na het dieptepunt

Als we naar de lagere tijdframes kijken, zien we dat BTC een bounce maakt na het bereiken van het laatste dieptepunt in een reeks van lagere dieptepunten, zegt Sjuul. Deze dieptepunten vertegenwoordigen liquiditeit in de vorm van stop-loss orders die op weg naar boven geplaatst zijn. Dit prijsactiepatroon van de afgelopen maand kan ook gezien worden als een grote range.

Een belangrijk niveau dat nu in het spel is, valt samen met de dagelijkse EMA100, een voortschrijdend gemiddelde dat in het verleden al ondersteuning heeft geboden. Rond dit niveau, op ongeveer $65.312, ligt ook een steun en weerstandsniveau dat teruggaat naar april.

Trendomkering nog niet bevestigd

Hoewel de huidige bounce veelbelovend lijkt, is het te vroeg om te concluderen dat de markt zich herstelt vindt Sjuul. Hij geeft aan dat we meer tekenen van sterkte moeten zien om een trendomkering te bevestigen. Wat we willen zien, is een duidelijke verandering in de marktstructuur, en dit kan eenvoudig worden gevisualiseerd met de 1-uur EMA200. Dit is het niveau, rond $65.255, dat BTC moet heroveren en vasthouden om een momentumomkering te bevestigen.

Als dit niveau niet wordt vastgehouden, betekent dit dat de bears nog steeds de controle hebben en we verdere dalingen kunnen verwachten. De volgende verdedigingslinie ligt bij de steun van de macroconsolidatie zone, samen met de dagelijkse EMA200. Deze consolidatie bevindt zich tussen $64.000 en $65.000, met steun rond $60.000.

Liquiditeit en marktsentiment

Qua liquiditeit is het duidelijk op de liquidatie heatmap dat alle liquiditeit op dit niveau is opgehaald. Dit betekent dat we hier kunnen bouncen om de liquiditeit aan de bovenkant te jagen, of dat de volgende liquiditeitscluster rond $60.000 ligt.

Het marktsentiment is duidelijk zichtbaar in de funding rates, waar shorts zich duidelijk de overhand hebben. De funding rate is positief in het hele spectrum, wat een significante discrepantie tussen spot- en perpetualprijzen aantoont.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat vandaag Juneteenth is en de Amerikaanse aandelenmarkt gesloten is. Dit betekent dat we een lage handelsvolumes kunnen verwachten, wat de marktvolatiliteit zou kunnen beïnvloeden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu