Blockchain Stories
Project mBridge: Saoedi-Arabiƫ werkt nu samen met China
Nieuws

Project mBridge: Saoedi-Arabiƫ werkt nu samen met China

Start met ā‚¬10 gratis crypto bij Bitvavo en handel ā‚¬10.000 gratis

Start nu

De VS heeft de afgelopen jaren zijn olieproductie aanzienlijk verhoogd, waardoor de aanwezigheid op de wereld oliemarkt is versterkt en de Amerikaanse dollar in de oliehandel is behouden. Dit zou potentieel impact kunnen hebben voor de Bitcoin prijs.

Wel hebben we gezien dat de langlopende petrodollar overeenkomst tussen Saoedi-Arabiƫ en de Verenigde Staten is geƫindigd.

Saoedi-ArabiĆ«’s paradigmashift

Bovendien duidt de deelname van Saoedi-ArabiĆ« aan een door China geleid digitaal munt proefproject op een mogelijke verschuiving weg van afhankelijkheid van de dollar voor wereldwijde olie transacties. 

Over deze ontwikkeling zei Josh Lipsky, die een wereldwijde CBDC tracker leidt bij het Amerikaanse Atlantic Council, volgens Reuters:Ā 

Het meest geavanceerde grensoverschrijdende CBDC project heeft zojuist een belangrijke G20economie en ā€™s werelds grootste olie exporteur toegevoegd.

Bron: Josh Lipsky van Reuters

Hij legde verder uit: 

Dit betekent dat je in het komende jaar een opschaling van grondstoffen afwikkeling op het platform buiten dollars kunt verwachten, iets dat al liep tussen China en Saoedi-Arabiƫ, maar nu nieuwe technologie erachter heeft.

Bron: Josh Lipsky van Reuters

Saoedi-Arabiƫ sluit zich aan bij mBridge, maar waarom?

Dit komt samen met de aankondiging van de Bank for International Settlements (BIS) dat de centrale bank van Saoedi-ArabiĆ« nu volledige deelnemer zal zijn aan Project mBridge.Ā 

Bovendien heeft de BIS aangekondigd dat Project mBridge zijn minimum viable product (MVP) fase heeft bereikt, wat een wereldwijde uitbreiding markeert. Het initiatief richt zich op het creƫren van een multi CBDC platform met behulp van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) om directe grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

Een samenwerking van centrale banken

In 2021 was het mBridge initiatief gestart en het is de samenwerking tussen de centrale banken van China, Hongkong, Thailand en de VAE. Het project was gericht op het bouwen van een CBDC platform gesteund door meerdere centrale en commerciĆ«le banken, om directe grensoverschrijdende betalingen en afwikkeling mogelijk te maken. 

Als het succesvol is, zou dit de wereldwijde afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar voor olie-transacties kunnen verminderen. Nu de centrale bank van Saoedi-ArabiĆ« zich als zesde volledige deelnemer voegt, blijft het project internationale aandacht trekken, met meer dan 26 wereldwijde entiteiten. 

Dit omvat het IMF, de Wereldbank en de ECB, die als waarnemers deelnemen om de voortgang en mogelijke impact op de wereldwijde financiƫle systemen te monitoren.

VS kiest voor een andere route

Deze ontwikkelingen staan in scherp contrast met de houding van de VS ten opzichte van CBDCā€™s, aangezien het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wet (CBDC Anti-Surveillance State Act) heeft aangenomen die de Federal Reserve verhindert om een CBDC uit te geven. 

Een enquĆŖte uitgevoerd door de BIS toonde aan dat 94% van de centrale banken, tegen 90% in 2021, actief CBDC’s onderzoekt. De enquĆŖte, die 86 banken omvatte, benadrukt een voorkeur voor wholesale CBDCā€™s boven detailhandelsvarianten in de komende jaren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • ā‚¬10 bonus na storting van ā‚¬100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot ā‚¬600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.Ā 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer ā‚¬18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Hoe het bullish sentiment WIF kan klaarstomen voor een rally

Timo Bruinsma

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Timo Bruinsma

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu