Blockchain Stories
Nvidia crypto mining rechtszaak klaar, aandelen stijgen met 3%
Cryptomarkt Update Mining Nieuws

Nvidia crypto mining rechtszaak klaar, aandelen stijgen met 3%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een recente gebeurtenis heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof ingestemd om Nvidia’s verzoek te beoordelen om een fraudezaak te seponeren. Deze rechtszaak beweert dat Nvidia investeerders heeft misleid over zijn crypto gerelateerde verkopen. 

Op 17 juni stemde het Hooggerechtshof ermee in om Nvidia’s verzoek te behandelen om deze rechtszaak te verwerpen.

De rechtbank stemde in met Nvidia’s verzoek nadat een lagere rechtbank een voorgestelde class action rechtszaak door Californische aandeelhouders tegen Nvidia en CEO Jensen Huang had heropend, waarbij ongespecificeerde schadevergoedingen werden geëist.

Hoe is het allemaal begonnen?

Dit begon allemaal in 2018 toen Nvidia’s chips populair werden voor crypto mining vanwege hun vermogen om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren die nodig zijn voor het minen van cryptocurrencies zoals Bitcoin (Ticker: BTC). 

De eisers beschuldigden Nvidia en zijn topfunctionarissen van het schenden van de Securities Exchange Act van 1934. Ze beweerden dat Nvidia’s verklaringen in 2017 en 2018 de impact van crypto gerelateerde verkopen op de omzetgroei onderschatten.

Volgens de eisers was het misleidend van Nvidia om investeerders en analisten verkeerd te informeren over de impact van cryptomining op hun bedrijf. Na deze beschuldigingen verwierp Amerikaanse districtsrechter Haywood Gilliam Jr. de rechtszaak in 2021, maar het 9e Amerikaanse Circuit Court of Appeals in San Francisco heropende de zaak met een 2-1 uitspraak.

Volgens Reuters hadden de eisers adequaat beweerd dat Nvidia’s CEO Jensen Huang: 

Valse of misleidende verklaringen opzettelijk of roekeloos heeft afgelegd.

Bron: Reuters

Echter, het hof van beroep vond dit slechts een manoeuvre om de rechtszaak voort te zetten. Nvidia ging in beroep bij het Hooggerechtshof en voerde aan dat de beslissing van het 9e Circuit zou kunnen leiden tot misbruik en speculatieve rechtszaken.

Nvidia koers gaat door

Ondanks de lopende rechtszaak stegen op 18 juni de aandelen van Nvidia met meer dan 3%, waardoor de marktwaarde steeg tot ongeveer $3,35 miljard. Deze stijging heeft Nvidia nu gepositioneerd naast Microsoft en Apple in de race om de topplaats onder de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

image 130
Bron: Google Finance

Deze opmerkelijke prestatie onderstreept het vertrouwen van investeerders in Nvidia’s technologische bekwaamheid, ondanks de beschuldigingen. Persoonlijk ben ik zeer benieuwd wat Nvidia de komende jaren gaat brengen om op een nog efficiëntere manier crypto te gaan minen.

image 131
Bron: WiseAdvice

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

OKX Wallet vernieuwd: Eenvoudige toegang tot miljoenen tokens en DeFi producten

Pieter de Haan

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu