Blockchain Stories
Dogwifhat blijft bearish, wanneer zal WIF weer bullish zijn?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Dogwifhat blijft bearish, wanneer zal WIF weer bullish zijn?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogwifhat (Ticker: WIF) is een coin gebaseerd op het Solana (Ticker: SOL) netwerk en is een memecoin. 

In de afgelopen 24 uur heeft de coin een daling van 2,19% doorgemaakt. In de afgelopen zeven dagen heeft WIF een daling van 23,18% gerapporteerd. Met de prijsdaling is de marktkapitalisatie met 12% gedaald tot $1,91 miljard in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume van WIF is in 24 uur met 10% gestegen tot $500 miljoen met een circulerend aanbod van 1.000 miljoen.

image 125
Bron: TradingView

Voortdurende negatieve trend

Op het moment van schrijven was de WIF koers $2,06, wat een voortzetting is van de dalende trend van de afgelopen weken. Onze analyse wees uit dat WIF de afgelopen twee dagen een dalende trend heeft ervaren. 

Op 16 juni probeerde WIF de trend om te keren na weken van consolideren. Echter, op het moment van schrijven mislukten de pogingen en zette de dalende trend zich voort. Tijdens deze sterke neerwaartse trend daalde de prijs met 50% tot $2,10 vanaf een hoogtepunt van $4,04.

image 126
Bron: TradingView

RSI analyse van Dogwifhat

Kijkend naar de RSI gaf deze een verdere bearish trend aan, aangezien het de oversold zone naderde op 34. Evenzo kruiste de RSI onder zijn MA, wat een sterke indicator was van een bearish momentum. 

Sinds 5 juni heeft de op RSI gebaseerde MA voortdurend een bearish trend aangegeven, die bij 40 een structurele en support verandering vereist voor een patroon omkering.

image 127
Bron: Santiment

Pessimistisch marktsentiment op dit moment

Daarnaast blijkt volgens Santiment continu een dalende open interest in USD per exchange. Op het moment van schrijven was de open interest $134 miljoen, een daling van $181 miljoen op 10 juni. 

Dalende open interesse toonde een afnemende interesse in WIF, aangezien handelaren nieuwe posities vermeden. Dit gaf aan dat handelaren onverschillig waren en geen vertrouwen hadden in de huidige trend, waardoor ze hun posities sloten. 

image 128
Bron: Santiment

Handelaren sloten in dit geval lange posities en openden geen nieuwe korte posities, wat resulteerde in de prijsdaling.

Op basis van Coinglass gegevens is de volume gewogen funding rate van WIF ook gedaald. Vanaf 15 juni is de volume gewogen funding rate in vrije val, iets in negatief terrein. De voortdurende daling van de volume gewogen funding rate wees op een bearish sentiment, aangezien handelaren betaalden om shortposities aan te houden.

Zal de neerwaartse trend doorgaan?

Verschillende metrics toonden een voortdurende daling, aangezien het marktsentiment op het moment van schrijven uiterst pessimistisch was. 

WIF rapporteerde een lagere funding rate aangezien investeerders onzeker waren over de trend en dus faalden om nieuwe posities te openen. Als het negatieve marktsentiment aanhoudt, zullen de prijzen van WIF dalen tot $1,80. 

In een bullish scenario en patroon omkering zal WIF proberen $4,05 te bereiken met een nieuw steunniveau van rond de $2,25.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Hoe het bullish sentiment WIF kan klaarstomen voor een rally

Timo Bruinsma

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Timo Bruinsma

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu