Blockchain Stories
Crypto Fear and Greed Index positief, maar is de realiteit anders?
Altcoin Nieuws

Crypto Fear and Greed Index positief, maar is de realiteit anders?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente daling van grote crypto zoals Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) heeft een grote impact gehad op de gehele cryptomarkt. 

Terwijl handelaren de prijs trends nauwlettend in de gaten hielden, gaf de Fear and Greed Index aan dat het sentiment vooralsnog positief blijft.

Fear and Greed Index blijft positief

Een analyse van de Crypto Fear and Greed Index toonde aan dat, ondanks de daling van de prijzen van de meeste cryptocurrencies, er een gevoel van optimisme bleef bestaan. 

De index gaf een staat van hebzucht aan, met een huidige score van ongeveer 63%. Als we de gegevens van Coinglass analyseren, zien we dat het niveau van aandacht op het moment van schrijven aan het afnemen was. 

De vorige dag stond de index nog op ongeveer 74. Dit suggereerde dat, hoewel het sentiment van de menigte positief blijft, het minder bullish werd.

image 129
Bron: Coinglass

Invloed van Bitcoin op de index

Naar aanleiding van onze analyse van de prijstrends van Bitcoin en Ethereum, verklaarde de Fear and Greed Index zich de afgelopen dagen op deze manier ontwikkeld. 

De prijs trend van Bitcoin liet zien dat de prijsklasse van $65.000 lange tijd als support niveau had gediend. De recente dalende trend heeft deze steun doorbroken. De analyse gaf aan dat Bitcoin op 18 juni eindelijk onder het support niveau brak, toen de prijs $65.150 bereikte na een daling van 2%.

image 130
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) gaf ook aan dat deze onder de neutrale lijn bleef steken, wat duidde op een sterke bearish trend op dat moment. Hoewel het sentiment van de Fear and Greed Index bij de huidige prijs positief bleef, zou het kunnen dalen als de prijs van Bitcoin verder daalt.

Effecten van Ethereum op de index

De prijs trend van Ethereum liet zien dat het in de afgelopen dagen was gedaald. Echter, in tegenstelling tot Bitcoin, hield zijn support niveau stand ondanks de dalingen. De grafiek gaf aan dat Ethereum op 18 juni met minder dan 1% was gedaald, waarbij de prijs rond $3.480 lag. 

Op het moment van schrijven was het met meer dan 1% gestegen en was de Ethereum koers $3.541.

image 130 1
Bron: TradingView

Hoewel de prijs van BTC is gedaald en de Fear and Greed Index zou kunnen dalen, heeft de algehele prijs trend geholpen om deze tot nu toe in balans te houden. Gezien de dominantie van BTC, zou een verdere daling van de prijs de index echter in paniekmodus kunnen duwen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Hoe het bullish sentiment WIF kan klaarstomen voor een rally

Timo Bruinsma

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Timo Bruinsma

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu