Blockchain Stories
Bitcoin whales nemen winst: $1,2 miljard gecasht in 2 weken
Bitcoin Nieuws

Bitcoin whales nemen winst: $1,2 miljard gecasht in 2 weken

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Lange termijn Bitcoin whales nemen nu winst op hun BTC en hebben de afgelopen twee weken $1,2 miljard gerealiseerd, volgens CryptoQuant. 

On chain data van het bedrijf laat zien dat oude whales in juni massaal winst hebben genomen in USD, wat betekent dat ze BTC hebben verkocht tegen veel hogere prijzen dan toen ze deze oorspronkelijk on-chain ontvingen.

In termen van Amerikaanse dollars is deze winstneming ongekend.

Bron: Ki Young Ju

zei CryptoQuant Head of Research Julio Moreno in een bericht aan Decrypt. Hij zei dat de enige vergelijkbare tijd was toen Bitcoin in april 2022 werd verhandeld op $40.000 en oude whales $680 miljoen winst namen op een dag. In termen van Bitcoin waren de gerealiseerde winsten toen hoger met 17.000 BTC, tegenover deze maand 14.000 BTC.

Wie zijn Bitcoin whales?

Bitcoin whales zijn investeerders die minstens 1.000 Bitcoin (ter waarde van $65 miljoen tegen de huidige prijs) al meerdere jaren hebben vastgehouden. Dit zijn vaak bedrijven en institutionele houders in plaats van particulieren.

Impact op de markt

CryptoQuant CEO Ki Young Ju beweerde dat veel van deze verkopen waarschijnlijk via brokers zijn gedaan, wat betekent dat de verkoopzijde liquiditeit de markt nog niet heeft geraakt. 

Brokers kunnen $BTC naar beurzen storten, wat de markt kan beïnvloeden.

Bron: Ki Young Ju

waarschuwde hij op dinsdag. Een uitverkoop van whales zou het bearish momentum van de cryptomarkt in de afgelopen weken verergeren, waardoor Bitcoin 6,5% is gedaald in vergelijking met vorige week. 

Dit komt bovenop $300 miljoen uitstroom van Bitcoin ETF’s in de afgelopen twee dagen, en een omgeving waarin Bitcoin-mijnbedrijven hun munten verkopen om te blijven draaien.

Breder perspectief op Bitcoin whales

Het oude whale dashboard van CryptoQuant vertelt niet het hele verhaal. Wanneer we naar alle Bitcoin whales kijken, blijft de groep Bitcoins verzamelen, maar wel in een langzamer tempo dan in maart van dit jaar. Evenzo stijgen stablecoins ook nog steeds in marktkapitalisatie, maar eveneens in een langzamer tempo.

Moreno merkte ook op dat er enige overlap kan zijn tussen de oude whales die winst nemen en de Bitcoin ETF uitstroom. Vanuit een on-chain analyseperspectief is een lange termijn holder iedereen die hun munten langer dan 155 dagen heeft gehouden. 

“Echter, aangezien deze verkoop gerelateerd was aan lange termijn whales, zou het slechts een klein deel van de ETF’s Bitcoin holdings omvatten,” 

Bron: Moreno

verduidelijkte hij. Daarnaast zei hij ook nog: 

Bovendien was er geen grote verkoop van ETF’s op de dag dat lange termijn holder whales verkochten (5 juni).

Bron: Moreno

Waarschuwing voor korte termijn holders

CryptoQuant en andere on chain analisten waarschuwden eerder deze week dat Bitcoin nu handelt tegen de short-term holder cost basis. Dit is de gemiddelde prijs waarop recente handelaren zijn ingestapt. 

Wanneer deze steunlijn verloren gaat, verkopen deze handelaren vaak in paniek, wat leidt tot prijsdalingen van 8% of meer.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

TapSwap launch en airdrop uitgesteld tot Q3 2024

Timo Bruinsma

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Scott

Whales slaan $30 miljoen aan Chainlink in: Wat betekent dit voor de markt?

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu