Blockchain Stories
Waarom de prijs van Chainlink met 30% kan stijgen
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom de prijs van Chainlink met 30% kan stijgen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink (Ticker: LINK) heeft vorige week geen winst gemaakt, net als andere cryptocurrencies. 

Maar dit scenario kan deze week veranderen, omdat de token op het punt staat uit te breken uit een bullish patroon. Hieronder analyseren we de huidige situatie nader.

Mogelijke uitbraak van Chainlink

Volgens onze statistieken is de prijs van LINK in de afgelopen zeven dagen met meer dan 10% gedaald. In de afgelopen 24 uur alleen al daalde de waarde van de token met meer dan 9,5%. Op het moment van schrijven werd LINK verhandeld op $13,37 met een marktkapitalisatie van $7,94 miljard.

Gegevens van IntoTheBlock onthulden dat slechts 40% van de LINK investeerders winst maakte, wat deels te wijten kan zijn aan de recente tweecijferige wekelijkse prijsdaling. Uit onze analyse van Santiment gegevens bleek dat de bearish prijsactie een negatieve impact had op de sociale metrics van de token. 

image 119
Bron: Santiment

Zo bleef het gewogen sentiment van Chainlink in de negatieve zone, wat betekent dat het bearish sentiment rond de token dominant was in de markt. Daarnaast daalde ook het sociale volume, wat een afname in de populariteit van LINK weerspiegelde.

Bullish falling wedge patroon

Investeerders moeten echter niet ontmoedigd raken, omdat er kansen zijn dat de trend verandert. World Of Charts, een populaire cryptocurrency analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij een bullish falling wedge patroon op de prijskaart van LINK benadrukte. Volgens de tweet staat LINK op het punt uit het patroon te breken, wat kan resulteren in een prijsstijging van 30%. Als dat gebeurt, kunnen investeerders zien dat LINK binnenkort $22 bereikt.

Mogelijkheid van een opkomende rally

Naar aanleiding hiervan analyseerden we de on chain data van de token om te zien of deze de mogelijkheid van een bullish uitbraak ondersteunde. We ontdekten dat investeerders niet bereid waren om LINK te verkopen of te kopen

Zowel de grafieken van de supply on exchanges als de supply outside exchanges bleven dicht bij elkaar, wat weinig activiteit weerspiegelde. De whales maakten ook geen grote bewegingen, aangezien de grafiek van de voorraad die door de topadressen werd gehouden, vlak bleef.

image 120
Bron: Santiment

Bovendien daalde de netwerkgroei van Chainlink enigszins, wat betekende dat er vorige week minder adressen werden aangemaakt om de token over te dragen. 

We keken vervolgens naar de dagelijkse grafiek van LINK om beter te begrijpen of een bull rally mogelijk was.

Technische analyse van LINK

Onze analyse wees uit dat de Relative Strength Index (RSI) van LINK een daling registreerde. De Chaikin Money Flow (CMF) volgde ook een vergelijkbare dalende trend, wat wijst op een verdere prijsdaling in de komende dagen. 

image 121
Bron: TradingView

Als deze bearish prijs trend zich voortzet, kan LINK binnenkort dalen naar het ondersteuningsniveau van $12,9. Desondanks was de Money Flow Index (MFI) enigszins bullish omdat deze een noordwaartse beweging maakte.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Dogwifhat binnenkort verwacht op Las Vegas Sphere: ‘90% zekerheid’

Marijn van Leeuwen

Hoofd onderzoeker VanEck spreekt zich uit over crypto ETF’s

Scott

Astar Network gaat binnenkort 350M tokens burnen

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu