Blockchain Stories
Komt er een Solana ETF? De kans is groot, aldus Bitvavo
Altcoin Bitvavo Crypto Exchange ETF Nieuws Solana

Komt er een Solana ETF? De kans is groot, aldus Bitvavo

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitvavo is één van de grootste en beste crypto exchanges van ons land. Deze exchange staat al langere tijd aan de top en heeft inmiddels bijzonder veel klanten. Zo af en toe stuurt Bitvavo ook een nieuwsbrief naar hun klanten. Dat was op dinsdagmorgen 18 juni ook het geval. In deze nieuwsbrief kwam één opvallend onderwerp naar voren: de mogelijke lancering van een Solana ETF.

Grote kans op een Solana ETF

In de nieuwsbrief geeft Bitvavo aan dat de kans op een Solana ETF vrij groot is. Zij geven hierbij aan dat meerdere altcoins op termijn een ETF kunnen krijgen, maar dat Solana nu de hoogste ogen lijkt te gooien.

Daarbij benadrukt Bitvavo dat het lastig is om Solana te vergelijken met Bitcoin en Ethereum. Deze beide digitale valuta hebben inmiddels (bijna) een ETF, maar hebben ook een veel grotere koerswaarde. Het was daardoor ook logischer dat juist deze twee digitale valuta met een ETF kwamen. Mogelijk wordt Solana de volgende in dit lijstje met crypto ETF’s.

Pas op de lange termijn

Bitvavo benadrukt ook dat het om een mogelijkheid op de lange termijn gaat. Dit heeft volgens hen te maken met belangrijke redenen. Ten eerste is er in Amerika discussie over de decentralisatie van Solana. De SEC heeft zelfs al gesteld dat Solana als een effect geclassificeerd moet worden.

Ten tweede is er hoe dan ook sprake van een lange goedkeuringsperiode. Een ETF moet simpelweg aan heel veel eisen voldoen, voordat de ETF pas gelanceerd kan worden. Zover is het voorlopig nog niet bij Solana.

Mogelijke invloed van Amerikaanse verkiezingen

In dezelfde nieuwsbrief deelt Bitvavo nog meer informatie over een mogelijke Solana ETF. Zo geeft men aan dat het sowieso nog 2 á 3 jaar gaat duren voordat de Solana ETF mogelijk gelanceerd wordt. Er is één situatie waarin deze periode aanzienlijk verkort kan worden: door een politieke verrassing. Aangezien in november 2024 de Amerikaanse presidentsverkiezingen op het programma staan, kan dit zomaar het geval zijn. In dat geval is de lancering van de Solana ETF mogelijk eerder dan gedacht.

Relatief kleine altcoin

Dat überhaupt al over een Solana ETF gesproken wordt, is opvallend. Ten opzichte van Bitcoin en Ethereum is Solana simpelweg een heel stuk kleiner. Zowel qua koerswaarde als qua marktkapitalisatie. Tegelijkertijd is het een altcoin waar menig analist nog steeds hoge verwachtingen van heeft.

Recent schreven wij nog dat de Solana koers zomaar een flinke vlucht kan nemen. Kunstmatig gestuurde algoritmen hebben namelijk berekend dat de koers nog voor het einde van 2024 aanzienlijk kan stijgen. Uiteraard is dit puur speculatief en is dit vooral geen beleggingsadvies.

Geloof je in de potentie van het Solana project? Dan kan een Solana ETF mogelijk een rally van Solana in gang zetten. Voordat het zover is, zouden we dus nog enige jaren geduld moeten hebben. Uiteraard is er ook nog geen 100% zekerheid dat er daadwerkelijk een Solana ETF gaat komen.

Het is echter niet voor niets dat Bitvavo dit mogelijke nieuws met hun klanten deelt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu