Blockchain Stories
FOMC veroorzaakt vorige week $600M crypto uitstroom
Bitcoin Nieuws

FOMC veroorzaakt vorige week $600M crypto uitstroom

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Deze week zagen we een uitstroom van $600 miljoen, volgens een nieuw rapport van digitale asset beleggingsfirma CoinShares. 

Volgens het rapport vertegenwoordigen de cijfers van vorige week de grootste wekelijkse uitstroom uit cryptocurrency sinds 22 maart. Dit was te wijten aan het resultaat van de verwachte FOMC vergadering, waardoor investeerders terughoudend zijn met het investeren.

image 116
Bron: CoinShares

Invloed van FOMC besluit

Eerder hebben we reeds gepubliceerd dat na een tweedaagse vergadering de leden van het Federal Open Market Committee besloten om de rente voor de zevende keer op rij tussen 5,2% en 5,50% te houden. 

Aan het einde van de door CoinShares geobserveerde periode bedroegen de totale activa onder beheer (AUM) voor crypto gerelateerde beleggingsproducten $93 miljard, wat een daling van 5,9% was ten opzichte van de $100 miljard die de vorige week werd geregistreerd. 

Ook zagen we dat de handelsvolumes door de afname van de handelsactiviteit daalden tijdens de beoordeelde week.

Handelsvolumes en geregistreerde uitstroom

CoinShares ontdekte ook:

 De handelsvolumes bleven lager op $11 miljard voor de week, vergeleken met een wekelijks gemiddelde van $22 miljard dit jaar, maar ruim boven de $2 miljard per week vorig jaar.”

Bron: CoinShares

Het grootste deel van de uitstroom uit crypto fondsen kwam vorige week uit de Verenigde Staten. Daar bedroeg de uitstroom $565 miljoen, wat 93% was van alle bedragen die tijdens die periode uit digitale asset producten werden verwijderd.

Hoe presteerde Bitcoin tijdens deze periode?

Vorige week registreerden Bitcoin beleggingsproducten een uitstroom van $620 miljoen. Deze toename in uitstroom leidde tot een daling in de year to date (YTD) stromen. 

Aan het einde van deze periode bedroegen de YTD stromen van BTC $16 miljard, wat een daling van 4% is ten opzichte van vorige week. Wat betreft short Bitcoin producten, registreerden ze tijdens die periode instroom. 

CoinShares verklaarde:

 De bearishness leidde ook tot $1,8 miljoen instroom in short Bitcoin.

Bron: CoinShares

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Duitsland verkoopt wederom een flinke hoeveelheid BTC

Scott

Crypto Fear & Greed Index blijft neutraal: Dit betekent het

Marijn van Leeuwen

Speculatie: Michael Dell investeert in Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu