Blockchain Stories
Dogecoin whales actief, is dit het moment om DOGE te kopen?
Altcoin Memecoin Nieuws

Dogecoin whales actief, is dit het moment om DOGE te kopen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogecoin (Ticker: DOGE) heeft een gewogen sentiment dat is gedaald naar het laagste niveau sinds het begin van het jaar, volgens gegevens van Santiment

Volgens de on chain data provider biedt dit een goede koopkans voor handelaren die willen accumuleren in deze toonaangevende altcoin.

Een kans om te kopen?

Het gewogen sentiment van een asset volgt de algemene stemming van de markt met betrekking tot, in dit geval, DOGE. Deze waarde houdt rekening met het sentiment rond DOGE en het volume van discussies op sociale media. 

Wanneer de waarde negatief is, wordt de markt overspoeld door een negatief sentiment en wordt verwacht dat de prijs zal dalen. Wanneer deze waarde positief is, heeft het bullish sentiment de overhand.

Volgens Santiment biedt de daling in het gewogen sentiment van DOGE een koopkans. Dit komt omdat marktdeelnemers die hebben gewacht op: 

De menigte die opgeeft op deze large cap altcoins hebben eindelijk hun koopkans met FOMO op een 2024 laagtepunt.

Bron: Santiment

Analyse van MVRV ratio

Een beoordeling van de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio van de coin bevestigde dit. Zo zagen we namelijk dat de MVRV ratio van DOGE negatieve waarden gaf. Volgens gegevens van Santiment waren de MVRV ratio’s van DOGE op 30-daagse en 90-daagse voortschrijdende gemiddelden respectievelijk -12% en -20% op het moment van schrijven.

image 114
Bron: Santiment

De MVRV ratio van DOGE volgt de verhouding tussen de huidige marktprijs en de gemiddelde prijs van elke coin of token in omloop. De asset wordt als overgewaardeerd beschouwd wanneer de metriek positief is of een waarde boven de 1 weergeeft. Dit betekent dat de huidige marktprijs aanzienlijk hoger is dan de prijs waartegen de meeste investeerders hun holdings hebben verkregen. 

Aan de andere kant toont een negatieve MVRV waarde aan dat de asset in kwestie ondergewaardeerd is. Dit suggereert dat de marktwaarde lager is dan de gemiddelde aankoopprijs van alle tokens in omloop. Dit biedt vaak een goede koopgelegenheid, omdat het suggereert dat de asset tegen de huidige prijs met korting wordt verhandeld ten opzichte van de historische kostprijs.

Dogecoin whales zijn massaal aan het verkopen

Tijdens onze analyse ontdekten we dat er een afname is in het aantal coins dat wordt gehouden door DOGE whales. On chain gegevens van Santiment toonden aan dat op 15 en 16 juni de hoeveelheid DOGE die werd gehouden door whales met meer dan 1.000.000.000 coins, daalde van ongeveer 48% naar 47%.

Gedurende deze periode steeg het aandeel van DOGE voorraad die werd gehouden door middelgrote whales met een voorraad tussen de 100 miljoen tot 1 miljard DOGE. 

image 115
Bron: Santiment

Dit suggereerde dat zij de coins hadden geaccumuleerd die de grootste DOGE whales hadden gedumpt. Op het moment van schrijven hield deze groep DOGE whales 20% van de totale voorraad van de coin.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogwifhat binnenkort verwacht op Las Vegas Sphere: ‘90% zekerheid’

Marijn van Leeuwen

Hoofd onderzoeker VanEck spreekt zich uit over crypto ETF’s

Scott

Astar Network gaat binnenkort 350M tokens burnen

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu