Blockchain Stories
Cryptomarkt crasht en verliest bijna $400 miljoen in de afgelopen 24 uur
Altcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Cryptomarkt crasht en verliest bijna $400 miljoen in de afgelopen 24 uur

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Nagenoeg alle cryptocurrencies staan momenteel diep in het rood. In de afgelopen 24 uur zorgt een crash voor dieprode cijfers, waarbij meer dan $400 miljoen verloren is. Wat is er gaande en wat zijn de verwachtingen voor de korte termijn?

Bearish momentum

Het bullish momentum van eerder dit jaar is volledig omgedraaid in een bearish momentum. Er lijkt weinig vertrouwen meer in de markt te zijn en whales hebben inmiddels grote bedragen uit crypto gehaald. Dat is één van de meest duidelijke signalen dat het bij grotere beleggers aan vertrouwen ontbreekt.

Waar dit gebrek aan vertrouwen precies vandaan komt? Het is lastig om de vinger op de zere plek te leggen. Al een paar weken scoren veel cryptocurrencies rode cijfers en daar lijkt vooralsnog geen einde aan te komen. Des te opvallender is het dat verschillende aandelenbeurzen record na record aantikken.

Pijnlijke cijfers

De cijfers van de cryptomarkt zijn op dit moment bijzonder pijnlijk om te zien. Uit de data van CoinGlass valt onder meer onderstaande op:

  • Gigantische liquidatie in de afgelopen 24 uur. Met name in de afgelopen 24 uur is er sprake van een gigantische liquidatie. De cijfers van CoinGlass geven aan dat het om een bedrag van meer dan $440 miljoen gaat.
  • Longposities bereiken hun liquidatieprijzen. Bij de bovenstaande gigantische liquidatie spelen met namelijk de longposities een cruciale rol. Uit de cijfers van CoinGlass blijkt dat meer dan $378 miljoen afkomstig is van longposities die hun liquidatieprijzen bereikten. De dominantie van Ethereum (ETH) is daarbij eveneens opvallend.

Wat brengt de korte termijn ons?

Voor elke crypto investeerder is het beter om even naar de nabije toekomst te kijken. Met het oog op bovenstaande liquidaties zou het alleen maar beter moeten gaan, niet waar? De verschillende analisten verschillen hierover van mening. Sommige analisten geven aan dat de correctie pas net begonnen is, terwijl andere analisten aangeven dat dit het moment is om bij te kopen:

Belangrijke indicator hierbij is de TOTAL3-index. Dit is een index die verwijst naar de kapitalisatie van alle cryptocurrencies met uitzondering van Bitcoin en Ethereum. Deze index bereikte steun bij een kapitalisatie van $593. Volgens bovenstaande analist biedt dit een kans die slechts één keer in de paar jaar voorkomt.

Verdere correctie op komst

Tegelijkertijd is het goed mogelijk dat er een verdere correctie op komst is. Dit kon eigenlijk niet uitblijven, nadat met name Bitcoin eerder dit jaar een flinke groei doormaakte. Veel andere altcoins konden dit patroon deels volgen, maar moeten nu pas op de plaats maken. Het bearish momentum doet veel analisten vermoeden dat een verdere correctie op komst is.

Een gigantische liquidatie is in ieder geval al ingezet. Meer dan $400 miljoen is in de afgelopen 24 uur verloren geraakt, waarbij mogelijk het einde nog niet in zicht is. Voor een koersstijging op termijn moet het bearish momentum spoedig omgeturnd zien te worden tot een bullish momentum.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Hoe het bullish sentiment WIF kan klaarstomen voor een rally

Timo Bruinsma

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Timo Bruinsma

Japan’s nieuwe minister hint op hervorming crypto belasting voor groei

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu