Blockchain Stories
BTC dominantie daalt tot 55%, is het nu tijd voor altcoins?
Altcoin Bitcoin Nieuws Technische Analyse

BTC dominantie daalt tot 55%, is het nu tijd voor altcoins?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De weerstand waarmee Bitcoin (Ticker: BTC) wordt geconfronteerd op het prijsniveau van $70.000 heeft geleid tot een daling van zijn marktdominantie. 

BTC dominantie verwijst naar de marktkapitalisatie van de coin in vergelijking met de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies. Het volgt het aandeel van BTC in de gehele cryptomarkt. Volgens gegevens van TradingView was dat op het moment van schrijven ongeveer 55%.

image 125
Bron: TradingView

Tijdperk van de altcoins!

Over het algemeen, wanneer de dominantie van BTC daalt, zorgt dit voor kansen voor altcoins om hun sentiment te winnen en mogelijk beter te presteren dan Bitcoin. In een post op X (voorheen Twitter) merkte de crypto analist Jelle op dat de consolidatie van BTC binnen een prijsklasse in de afgelopen weken heeft geleid tot een daling van de dominantie. Zodra de coin met succes uit deze range breekt, zouden altcoins een opleving in prestaties kunnen ervaren.

Een andere crypto analist, Decentricstudio, zei het volgende: 

BTC dominantie vormt al 8 maanden een bearish divergentie.

Bron: Decentricstudio

Zodra het begint te dalen, kan het een altcoin seizoen triggeren waarbij de waarden van altcoins aanzienlijk groeien. 

Crypto handelaar Dami Defi voegde eraan toe: 

Het beste moet nog komen voor altcoins.

Bron: Dami Defi

De verwachte rally van de altcoinmarkt zal mogelijk niet op korte termijn plaatsvinden. Volgens Dami Defi, hoewel het onwaarschijnlijk is dat de dominantie van BTC de 57 tot 60% overschrijdt, suggereren de huidige vooruitzichten voor altcoins een mogelijke daling op korte termijn. 

Dit impliceert dat de altcoinmarkt mogelijk verdere dalingen zal zien voordat een substantiële herstel begint.

Verwachting van verdere daling van BTC dominantie

Op het moment van schrijven was de BTC koers $64.919. Volgens onze gegevens is Bitcoin met 2,95% gedaald in de afgelopen 24 uur. Medt aanzienlijke weerstand op het prijsniveau van $70.000 is e accumulatie onder dagelijkse handelaren afgenomen. 

We zagen wel dat de belangrijkste momentum indicatoren van BTC onder hun respectieve middellijnen lagen. Zo was de Relative Strength Index (RSI) bijvoorbeeld 41,11, terwijl de Money Flow Index (MFI) 30,17 was. Bij deze waarden toonden deze indicatoren aan dat de vraag naar de leidende coin is ingestort, wat de prijs verder naar beneden trekt.

image 125 1
Bron: TradingView

Technische analyse en indicatoren

Metingen van de Parabolic SAR indicator van BTC bevestigden de aanhoudende prijsdaling. Op het moment van schrijven lag deze boven de prijs van de coin en dat is sinds 10 juni zo gebleven. 

image 125 2
Bron: TradingView

De Parabolic SAR indicator wordt gebruikt om potentiële trend richtingen en omkeringen te identificeren. Wanneer de stippellijnen boven de prijs van een asset zijn geplaatst, wordt gezegd dat de markt in een daling verkeert. Dit geeft aan dat de prijs van de asset aan het dalen is en mogelijk zal blijven dalen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

De Bitcoin koers herstelt zich boven $57.000 en altcoins volgen

Thanh Lanh Tran

Vitalik Buterin doneert mogelijk 100 ETH aan Ethereum organisatie

Thanh Lanh Tran

Bitcoin whales kopen de dip op

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu