Blockchain Stories
Waarom de stijging van XRP niet zorgde voor een sentiment omkeer
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Waarom de stijging van XRP niet zorgde voor een sentiment omkeer

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) heeft in de afgelopen 24 uur een stijging van 2,51% ervaren. Zo was op het moment van schrijven de XRP koers $0,50. 

In de afgelopen zeven dagen heeft het een prijsstijging van 1,15% gezien. In feite rapporteerde het ook een stijging van 1,1% in het afgelopen uur. Volgens onze statistieken is de marktkapitalisatie van XRP met ongeveer 3,50% gestegen tot $28 miljard. Wel zien we dat het volume de afgelopen 24 uur met 18,5% gedaald is tot $810 miljoen.

image 91
Bron: TradingView

Analyse van de prijsstijging

Naar aanleiding van onze analyse zien we dat XRP op 15 juni steeg tot $0,51 vanaf een eerder dieptepunt van $0,45, wat een prijsstijging van ongeveer 10% was. Deze prijsstijging volgde op een dalende correctie vanaf de recent geregistreerde prijs van $0,45. Dus, nadat de support erin slaagde de dalende trend vast te houden, steeg de prijs in de afgelopen 24 uur.

De huidige stijging zet XRP in voor een verdere stijging als het het weerstandsniveau van rond de $0,53 weet te doorbreken. De RSI op 45 toonde echter aan dat er meer verkoop dan aankoop was. Deze RSI waarde impliceert dat de prijzen zouden dalen vanwege de verkoopdruk. Over het algemeen resulteert een hogere verkoopdruk in een prijsdaling.

image 92
Bron: TradingView

Technische indicatoren en markttrends

Ook zien we een negatieve waarde van de CMF van -0,05, wat naar onze mening alsnog duidt op een bearish sentiment. Een CMF onder 0 ondersteunt een dalende trend. Dus ondanks de huidige prijsstijging is de algehele markt gepositioneerd voor een verdere daling.

image 93
Bron: TradingView

Als we kijken naar gegevens van Santiment heeft XRP een voortdurende daling in de uitstroom van exchanges gerapporteerd. Een daling in de uitstroom betekent dat de opname van XRP van exchanges naar wallets is verminderd. 

image 94
Bron: Santiment

Wanneer er een hoge uitstroom is, stijgen de cryptoprijzen vanwege schaarste, terwijl een verminderde uitstroom lagere prijzen betekent.

Volgens Santiment is er ook een hogere voorraad stable coins geregistreerd die door whales worden gehouden. Op het moment van schrijven hadden whales meer dan $5 miljoen aan XRP $28 miljoen, wat meer dan 50% van de totale voorraad is. 

image 95
Bron: Santiment

De accumulatie van exchanges in een paar houders verhoogt de prijsvolatiliteit, wat wordt waargenomen door de bearish trend, zelfs met de recente prijsstijging.

Vooruitzichten voor XRP

Op het moment van schrijven registreerde XRP een stijging van 1,15% in de afgelopen 24 uur. Echter, de prijsstijging lijkt te consolideren met een bearish markttrend. Verschillende metrics toonden aan dat de bearish trend zal blijven bestaan. 

De uitstroom van exchanges gaf een voortdurende bearish markttrend aan. Evenzo wees een negatieve CMF op een verdere neerwaartse trend, terwijl een RSI index van 45 een verkoopdruk aangaf die de markt waarschijnlijk verder naar beneden zou duwen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu