Blockchain Stories
Cardano analyse: slechts 30% van ADA-houders staat op winst
Altcoin Nieuws

Cardano analyse: slechts 30% van ADA-houders staat op winst

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Over de Cardano koers is al lange tijd een hoop te doen. Zo schreven wij recent nog over een mogelijke Cardano koers van slechts $0,37. Een opvallend lage koers aangezien de all time high maar liefst $3,09 was. Deze koers werd in september 2021 aangetikt en is nu heel ver uit het oog verloren. Wat is er aan de hand met Cardano? Wat er sowieso aan de hand is, is dat slechts 30% van alle ADA houders op winst staat. De overige 70% van alle Cardano investeerders staat dus (fors) in de min.

Vrije val

De Cardano koers is de afgelopen jaren in een vrije val beland. Ten opzichte van de all time high koers is de huidige Cardano koers nog maar een schijntje. De koers is met meer dan 86% sinds dat moment gedaald. Een percentage waar geen enkele investeerder blij mee is. Alleen de echte early adopters lijken op dit moment als enige nog op winst te staan. Ben je later in Cardano ingestapt? Dan is de kans groot dat je investering fors in het rood staat.

Tekenen van sterke steun

Voor de 70% van alle Cardano investeerders die in de min staan, lijken er toch tekenen van sterke steun te ontstaan. Deze tekenen van sterke steun zouden op (korte) termijn voor de gewenste correctie van de koers kunnen wijzen.

Zo blijkt ten eerste dat er sprake van een lage volatiliteit is bij Cardano. Dit is, over het algemeen, positief voor een cryptocurrency. De kans dat de koers plots verder onderuitzakt is hierdoor een stuk kleiner. Bovendien heeft het Cardano netwerk een stijging gezien in de totale waarde vergrendeld (TVL) in DeFi toepassingen, waarbij niveaus werden bereikt die twee keer zo hoog waren tijdens de bullmarkt van 2021. Ook dit lijkt een duidelijk teken van steun voor Cardano te zijn.

Uit de meest recente cijfers komt een actieve betrokkenheid bij ADA naar voren. De afgelopen week is er namelijk voor ongelooflijk veel handel plaats gevonden. Dit kan duiden op een grote instroom of uitstroom van beleggers. Een nieuwe grote instroom van nieuwe beleggers kan voor de gewenste correctie zorgen.

Gebrek aan een groot momentum

Uit de grafieken van Cardano blijkt dat er op dit moment een gebrek aan een groot momentum is:

Cardano momentum
Bron: TradingView

Dit duidt op een lage volatiliteit en wijst op het feit dat de koers in een rustiger vaarwater zit. Voor de meeste Cardano investeerders is het dit dus het moment om even rustig adem te halen. Behoor je tot de grote groep van 70% die in het rood staat? Blijf dan vooral je geduld bewaren. De tekenen van sterke steun voor Cardano lijken toch een keer uit moeten komen.

Behoor je tot de 30% van Cardano investeerders die op winst staat? Dan kun je ervoor kiezen om een deel van je winst uit te betalen, maar verlies de sterke tekenen van steun niet uit het oog.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Gaat Bitcoin opnieuw stijgen? MVRV ratio laat volgende koers zien

Timo Bruinsma

Hoe het bullish sentiment WIF kan klaarstomen voor een rally

Timo Bruinsma

Waarom $0.11 cruciaal is voor Dogecoin om verkopen te voorkomen

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu