Blockchain Stories
Coinbase Bitcoin reserves met 14% gedaald sinds februari
Bitcoin Coinbase Crypto Exchange Nieuws

Coinbase Bitcoin reserves met 14% gedaald sinds februari

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) reserves van Coinbase zijn sinds februari met ongeveer 14% gedaald, volgens CryptoQuant analist Burakkesmeci in een nieuw rapport. De Coinbase BTC reserve volgt de hoeveelheid Bitcoins die gebruikers op de cryptocurrency exchange aanhouden. 

Deze reserve meet alles, van de munten die gebruikers in hun Coinbase wallets holden tot de munten die ze op de exchange storten voor handelsdoeleinden. Wanneer de reserves dalen, betekent dit dat coin holders hun Bitcoin verkopen of hun BTC’s verplaatsen naar persoonlijke wallets voor langdurige opslag. 

Volgens Burakkesmeci is de vier maanden durende daling in Coinbase BTC reserves het resultaat van de toegenomen vraag vanwege Spot ETFs.

Staat van de spot BTC ETF markt

Op het moment van schrijven bedroeg het cumulatieve spot BTC volume dat door de uitgevende instellingen wordt gehouden, namelijk BlackRock (IBIT), de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Fidelity (FBTC), Ark Invest/21Shares (ARKB), Bitwise (BITB), Franklin (EZBC), Invesco/Galaxy (BTCO), VanEck (HODL), Valkyrie (BRRR), WisdomTree (BTCW) en Hashdex (DEFI), in totaal bijna $300 miljard. 

Als we kijken naar het dashboard van The Block, is het dagelijkse volume van deze BTC ETF sinds de handel ervan mogelijk werd in januari blijven groeien. Onder alle spot BTC ETF partijen heeft BlackRock momenteel de hoogste assets under management (AuM). Op het moment van schrijven bedroeg dit $20,50 miljard.

image 73
Bron: TheBlock

Volgens het ETF dashboard van sosovalue.xyz is er sinds 13 juni een daling in de vraag naar spot BTC ETFs. Op die dag bedroeg de uitstroom uit de markt $226 miljoen. Deze trend zette zich voort op 14 juni met een netto uitstroom uit de spot BTC ETF van $190 miljoen.

image 74
Bron: Sosovalue.xyz

Uittredingen en invloed op de markt

Ook zagen we dat FBTC op die dag de grootste uitstroom registreerde, namelijk $80 miljoen. Daarna kwam GBTC met een uitstroom van $51 miljoen. Volgens het data-dashboard van sosovalue.xyz bedroeg de uitstroom van BlackRock op die dag $7 miljoen. 

Sinds 10 juni heeft de spot BTC ETF markt uitstroom op vier van de vijf dagen geregistreerd. Dit kan worden toegeschreven aan de zwakke prestaties van BTC in de afgelopen 7 dagen.

image 75
Bron: SoSoValue

Op het moment van schrijven werd de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie gewaardeerd op $66.288. Volgens onze BTC koers is de waarde in slechts 7 dagen met 4,51% gedaald, waarbij BTC nu aanzienlijke weerstand ondervindt op het prijsniveau van $70.000.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu