Blockchain Stories
Analyse stijging Notcoin: Zo overtrof het Bitcoin en Ethereum
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Analyse stijging Notcoin: Zo overtrof het Bitcoin en Ethereum

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Notcoin (Ticker: NOT) overtrof de algehele markt toen de prijs in de afgelopen 24 uur met 3,17% steeg. Volgens onze statistieken gebeurde dit terwijl Bitcoin (Ticker: BTC) naar $65.100 zakte voordat het iets herstelde boven $66.000. 

Ethereum (Ticker: ETH) zag ook een daling naar $3.351 rond dezelfde tijd. Deze prestaties geven aan dat Notcoin geen correlatie heeft met zowel Bitcoin als Ethereum. Op het moment van schrijven was de NOT koers $0,02044 en is het zeker de moeite waard om deze coin in de gaten te houden.

Bullish sentiment en samenwerking met TON

Notcoin staat echter niet alleen in zijn opkomst, aangezien het mede Telegram gelinkte project Toncoin (Ticker: TON) ook meedeed. Recent gaven we aan hoe NOT niet dezelfde trend volgde als TON. Op basis van de laatste prijsstijging lijkt het er nu op dat de twee zich hebben uitgelijnd.

Vanuit een on chain perspectief ontdekten we ook dat het sentiment rond Notcoin buitengewoon bullish is. Als we kijken naar het weighted sentiment zien we dat deze een waarde had van 0,177. Op het moment van schrijven had dezelfde metriek echter 0,615 bereikt. 

image 79 1
Bron: Santiment

De opmerkelijke stijging in een korte periode impliceert dat het sentiment over NOT veel positiever was dan de bearish opmerkingen, waardoor er sprake kan zijn van een omkeer.

Stijgend volume en marktsentiment

Naast de prijsstijging en het bullish sentiment, overschreed het volume van Notcoin de $1 miljard. De volumetoename vertegenwoordigde een stijging van 130% in de afgelopen 24 uur. 

Handelsvolume is cruciaal voor de prijs en richting van een cryptocurrency. Het geeft aan of marktdeelnemers geïnteresseerd zijn in een token. Een zware volume beweging, samen met een prijsstijging, suggereert een toename van de koopdruk.

Toekomstige vooruitzichten voor Notcoin

Het lijkt niet realistisch te zijn dat de prijs teruggaat naar een all-time high op korte termijn. Dit blijkt uit de Relative Strength Index (RSI). De RSI is een metriek die snelheid en veranderingen in prijsbewegingen meet. 

Een waarde van meer dan 70 geeft aan dat een asset overbought is. Wanneer het minder dan 30 is, betekent dit dat het oversold is. In het geval van Notcoin had de RSI op de dagelijkse grafiek een waarde van 74,27. 

image 79
Bron: Santiment

Simpel gezegd, de token was overbought. De conclusie hieruit is dat de prijs langzaam kan beginnen te dalen op de grafiek. Als dit gebeurt, zou de prijs van NOT binnen een paar dagen kunnen dalen naar $0,015.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu