Blockchain Stories
Kostprijs voor Bitcoin mining stijgt naar $86K en BTC koopdruk stijgt
Bitcoin Nieuws

Kostprijs voor Bitcoin mining stijgt naar $86K en BTC koopdruk stijgt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens crypto analist Ali Martinez hebben Bitcoin miners op 10 juni meer dan 1200 BTC verkocht. Dit komt neer op een waarde van meer dan $79,20 miljoen! Deze massale verkoop heeft bijgedragen aan een recente prijsdaling van Bitcoin, iets wat je misschien hebt opgemerkt als je de markt nauwlettend hebt volgt.

Het is geen geheim dat miners een grote invloed hebben op de Bitcoin koers. Wanneer ze besluiten om hun BTC te verkopen, kan dit leiden tot een aanzienlijke prijsdaling door het toegenomen aanbod op de markt. En dat is precies wat we onlangs hebben gezien.

Gemiddelde mining kosten en historische trends

Een interessant punt dat Martinez naar voren brengt, is dat de gemiddelde kostprijs voor het minen van Bitcoin momenteel rond de $86.668 ligt. Dit is een belangrijk cijfer omdat Bitcoin historisch gezien altijd boven zijn gemiddelde mining kosten uitkomt. Dit suggereert dat, ondanks de recente dalingen, er een potentieel is voor een prijsstijging in de nabije toekomst.

Dus, wat betekent dit voor jou? Als de geschiedenis zich herhaalt, zou dit een goed moment kunnen zijn om Bitcoin te kopen, aangezien historisch gezien Bitcoin altijd boven de gemiddelde mining kosten stijgt.

Bullish signalen: een koopgolf op HTX

Naast de activiteiten van miners, is er ook een andere indicator die wijst op een mogelijke prijsstijging van Bitcoin. De Taker Buy Sell Ratio op de crypto exchange HTX (voorheen Huobi) is gestegen tot 545. Dit is een significante toename in koopdruk, wat aangeeft dat er vertrouwen is in een opwaartse beweging van de Bitcoin koers.

Wanneer deze ratio hoog is, betekent dit dat er meer kopers dan verkopers zijn, wat doorgaans een positief signaal is voor de markt. Het toont aan dat beleggers optimistisch zijn over de toekomst van Bitcoin en bereid zijn om in te stappen, zelfs na recente prijsdalingen.

Ondanks de recente verkoopgolf door miners en de prijsdaling, zijn er meerdere signalen die wijzen op een mogelijke prijsstijging van Bitcoin. De gemiddelde mining kosten en de verhoogde koopdruk op HTX zijn beide positieve indicatoren.

Houd echter altijd de marktontwikkelingen in de gaten en wees voorbereid op volatiliteit. De cryptomarkt blijft immers onvoorspelbaar, maar voor degenen die bereid zijn het risico te nemen, kunnen er interessante kansen zijn.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu