Blockchain Stories
Beercoin (BEER) maakt onverwachte comeback na $15 miljoen cashout
Altcoin Memecoin Nieuws

Beercoin (BEER) maakt onverwachte comeback na $15 miljoen cashout

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Beercoin (BEER) heeft opnieuw de aandacht getrokken, dit keer met een onverwachte herstel na een enorme crash die aangewakkerd werd door een flinke sell-off van het team. Eerder trok de Solana memecoin de aandacht door duizenden procenten te stijgen en onlangs kwam BEER in de schijnwerpers door met meer dan 80% te dalen. Dit kwam door massale verkopen door insider traders, zoals gerapporteerd door gebruiker Wazz op X.

Massale verkoop door insiders

Het lijkt erop dat 13 verschillende wallets verantwoordelijk waren voor een dump ter waarde van $15 miljoen. Wazz deelde zijn bevindingen op X, waarin hij uitlegt hoe de insiders, die meer dan 50% van de voorraad van BEER in handen hadden, gezamenlijk de markt overspoelden. Dit veroorzaakte een enorme prijsdaling, slechts enkele dagen na de listing op Bybit.

Wazz beschuldigde de ontwikkelaars en insiders van het opzettelijk dumpen van hun tokens en noemde het “een van de grootste en meest uitgebreide meme scams” die hij had gezien. Hij gaf details van verschillende wallets die aanzienlijke bedragen verkochten, variërend van $666K tot $1.6 miljoen.

Een van de eerste wallets verkocht $1.6 miljoen in één keer, wat waarschijnlijk de eerste aanzet tot de dump gaf. Andere wallets volgden snel met vergelijkbare verkopen, elk onderdeel van dezelfde cluster die oorspronkelijk 50% van de munten bezat. Wazz suggereert ook dat sommige wallets werden gebruikt om de prijs te manipuleren en ervoor te zorgen dat deze niet te ver zou dalen.

Wazz merkte ook op dat er waarschijnlijk nog veel meer wallets betrokken waren bij deze dump, wat het totale bedrag dat werd verkocht nog hoger maakt.

Ondanks deze massale verkoop, is de huidige prijs van BEER $0.0002901, waardoor de volledige dump teniet is gedaan. Op dit moment handelt BEER zo’n 11% lager dan 24 uur geleden. Op onderstaande afbeelding is de dump duidelijk te zien.

beercoin dump
Dump Beercoin. Bron: DEXScreener

Kritiek op Bybit

Naast zijn kritiek op de insiders, uitte Wazz ook zijn ongenoegen over Bybit, het platform dat BEER had gelist. Hij vroeg zich af waarom een gerenommeerde exchange als Bybit dit soort memecoins, die potentieel gevaarlijk en manipuleerbaar zijn, zou toestaan op hun platform.

Het is bijzonder dat Wazz alleen kritiek uit op Bybit, aangezien andere grote exchanges BEER ook hebben gelist. Denk aan KuCoin, HTX en Gate.io.

De situatie rondom Beercoin benadrukt de risico’s en de volatiliteit van memecoins, zelfs als deze op grote crypto exchanges gelist zijn. Terwijl sommige beleggers enorme winsten kunnen maken, blijven de gevaren van insider trading en marktmanipulatie een groot probleem. Voor nu lijkt BEER zich enigszins te herstellen, maar de toekomst van deze memecoin blijft onzeker.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu