Blockchain Stories
PEPE verliest meer dan 13% in 7 dagen: komt het support level in zicht?
Altcoin Memecoin Nieuws

PEPE verliest meer dan 13% in 7 dagen: komt het support level in zicht?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen lijkt de PEPE koers in een vrije val te zitten. In een periode van slechts 7 dagen is de koers met meer dan 13% gedaald. Net zoals veel andere memecoins lijkt PEPE de slag te missen, maar mogelijk komt de PEPE koers op het support level uit. Vanaf dat level zou de koers wellicht weer kunnen stijgen.

Wat is er loos?

Het lijkt twee voor twaalf te zijn bij PEPE. Dat is althans het geval als je strikt naar de koers van deze memecoin kijkt. Een daling van meer dan 13% in slechts 7 dagen is aanzienlijk, terwijl de koers vóór deze 7 dagen ook al een neergaande trend had. Wat is er loos?

Het heeft er alle schijn van dat er geen verbetering op korte termijn waarneembaar is. De dalende koers gaat namelijk gepaard met een toenemend handelsvolume. Het handelsvolume is in de afgelopen 7 dagen aanzienlijk gestegen, terwijl de koers dus aanzienlijke daalde. Dit is een combinatie die eigenlijk niet logisch is. Normaal gesproken zorgt een stijgend handelsvolume voor een stijgende koers.

Met andere woorden: het handelsvolume nam toe, terwijl de prijs daalde. Dit duidt op een neerwaartse trend die sterker zou kunnen zijn dan hoe het zich nu uit. Dat zou betekenen dat de PEPE koers in de nabije toekomst verder zou kunnen dalen.

Support level van $0,000010

Doordat de koers flink gedaald is, komt het support level van $0,000010 in zicht. Dit zou het zogeheten steunniveau voor de PEPE koers moeten zijn. Vanaf dit niveau kan de koers opveren, waarna het weerstandsniveau van $0,000014 mogelijk in zicht zou kunnen komen.

Wat er exact gaat gebeuren, is uiteraard koffiedik kijken. Het is vooralsnog interessant om vooral het supportlevel van $0,000010 in de gaten te houden. Zodra de PEPE koers dit niveau bereikt, gaat er ongetwijfeld het nodige gebeuren.

Geen weg vooruit voor PEPE

Net als veel andere memecoins heeft PEPE het zwaar. Al op 4 juni berichtten wij dat veel PEPE handelaars een stapje terugdeden. Dit lijkt op het moment van schrijven nog steeds aan de orde te zijn. Desondanks is het opvallend dat whales in de afgelopen dagen in PEPE ingestapt zijn. Met name door de whales is het handelsvolume toegenomen, maar het logische gevolg hiervan is (nog) niet in de koers terug te zien.

Vooralsnog kan gesteld worden dat er geen weg vooruit lijkt voor PEPE. De cryptomarkt heeft het de laatste dagen sowieso zwaar, waarbij met name de memecoins de grootste klappen op moeten vangen. Wellicht dat er in het geval van PEPE iets verandert zodra het support level aangetikt wordt.

Deze week worden ook nog belangrijke economische cijfers in Amerika gepubliceerd. De verwachting is dat deze publicaties voor een opschudding in/van de cryptomarkt gaan zorgen. Wat dit met de PEPE koers gaat doen, moet in de komende dagen blijken. De vooruitzichten zijn in ieder geval niet al te rooskleurig.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu