Blockchain Stories
Staat Chainlink op het punt om uit te breken na dit signaal?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Staat Chainlink op het punt om uit te breken na dit signaal?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na twee weken van rustige prestaties van Chainlink (Ticker: LINK) lijkt de altcoin een bullish omkeerpunt te vormen, wat duidt op een mogelijke rally.

Wat zeggen de indicatoren over een mogelijke rally?

De prijs van LINK lag op het moment van schrijven onder alle drie de belangrijke voortschrijdende gemiddelden – de 50-daagse MA (blauwe lijn), de 144-daagse EMA (groene lijn) en de 200-daagse MA (rode lijn). 

image 31 3
Bron: TradingView

Hieruit kunnen we opmaken dat er sprake is van een bearish trend. De RSI staat rond 39,54, wat onder de neutrale 50 ligt, maar boven het oversold gebied. Gezien het terugkerende hoofd en schouderpatroon en de posities ten opzichte van de voortschrijdende gemiddelden, lijkt LINK te proberen zich te herstellen van de eerdere dalende trends.

MVRV ratio en marktwaardering

De dalende trend in de MVRV ratio, die momenteel ongeveer -16% bedraagt, suggereert dat de meeste holders die LINK in de afgelopen twee maanden hebben gekocht, verlies hebben geleden. 

image 31
Bron: Santiment

Vaak zie je dat een lagere MVRV ratio aangeeft dat een token ondergewaardeerd is, wat zou kunnen duiden op een potentiële koopkans als investeerders geloven dat de prijs binnenkort zal stijgen. 

Hoewel LINK momenteel niet het sociale volume domineert, behoudt het wel een consistente aanwezigheid op sociale media.

Het handelsvolume van Chainlink

Het handelsvolume van LINK is met ongeveer 85% gestegen, wat wijst op een hoog activiteitsniveau en interesse van handelaren in afwachting van de bullish omkeer. Zoals aangegeven door de Long/Short ratio van ongeveer 0,92, suggereert dit percentage dat het algehele marktsentiment een bijna gebalanceerde kijk op handelaren heeft, hoewel het lichtjes naar een bullish sentiment neigt.

image 32
Bron: Coinglass

Staat een rally voor de deur?

Gezien de huidige stand van zaken in combinatie met het recente marktgedrag, lijkt Chainlink op de rand van een bullish omkeerpunt te staan. Als het bullish sentiment op platforms als Binance en OKX stand houdt, kunnen we een voortgezet of versterkt herstel in de prijs van Chainlink zien. 

Kortom, hoewel er nog onzekerheid is, geven de technische indicatoren en marktgegevens aan dat LINK zich mogelijk klaarmaakt voor een opgaande beweging. Traders en investeerders zouden goed moeten letten op de voortschrijdende gemiddelden en de MVRV ratio om te beoordelen of de bullish omkeer zich daadwerkelijk zal manifesteren.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Shiba Inu, ondergewaardeerd of juist niet?

Timo Bruinsma

Ethereum ETF lancering uitgesteld door de SEC

Thanh Lanh Tran

ChatGPT doet een XRP prijsvoorspelling voor juli 2024

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu