Blockchain Stories
ESV-functionaris: ‘Geruchten BTC adoptie Argentinië worden overdreven’
Bitcoin Nieuws Regulatie

ESV-functionaris: ‘Geruchten BTC adoptie Argentinië worden overdreven’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een functionaris uit El Salvador heeft na routinegesprekken tussen de twee landen over de regulering van crypto uitspraken gedaan over de geruchten van adoptie van Bitcoin in Argentinië. Door de discussies tussen de twee landen wordt er gedacht dat Argentinië de Bitcoin volledig omarmt. Volgens deskundigen lijken deze gesprekken juist verre van een volledige ‘Bitcoinisatie’. 

Geruchten over adoptie van de Bitcoin in Argentinië

De geruchten over de adoptie van de Bitcoin in Argentinië komen niet zomaar uit de lucht vallen. Met name de verkiezingen die eind 2023 gehouden werden in Argentinië hebben hieraan meegedragen. Tijdens deze verkiezingen is Javier Milei gekozen, de huidige president van Argentinië, die een pro-Bitcoin standpunt innam. 

Het standpunt van de president zorgde voor een opschudding in de voorzichtige Argentijnse financiële sector. Ondanks dat de overheid betalingen in Bitcoin in bepaalde contracten heeft toegestaan, betekent dit nog geen volledige omarming van Bitcoin. 

De speculatie over dit onderwerp steeg nog verder nadat functionarissen van Argentinië en El Salvador (ESV) met elkaar om tafel gingen. Dit liet de Argentijnse CNV weten in een officieel rapport. Beelden van toezichthouders die elkaar de hand schudden, leidden tot verdere geruchten dat Argentinië net als El Salvador de Bitcoin volledig zal adopteren. 

Routinediscussie over regelgeving

Later bleek echter dat het een minder bijzonder gesprek was dan gedacht werd. De National Bitcoin Office van El Salvador maakte duidelijk dat de bijeenkomst puur een routinediscussie was over regelgeving van crypto. 

Stacy Herbert, directeur van de National Bitcoin Office in El Salvador, plaatste op X (Twitter) hier het volgende bericht over:

Ook liet ze weten dat de opwinding rondom adoptie van Bitcoin vaak tot grote overdreven krantenkoppen leidt. In een andere post op X (Twitter) liet ze hier het volgende over weten:

Uitdaging voor Argentinië bij adoptie Bitcoin

De economische problemen waar Argentinië op het moment mee loopt te kampen, waaronder een enorme staatsschuld, maakt de adoptie van Bitcoin een enorme uitdaging, groter dan het was voor El Salvador. Voor een G20-land is de transitie richting digitale valuta erg ingewikkeld. 

Ondanks dat er geen hoop is voor een onmiddellijke adoptie van Bitcoin in Argentinië, is er wel een klein lichtpuntje. De gesprekken tussen Argentinië en El Salvador kunnen leiden tot een samenwerking op het gebied van regelgeving. Hierdoor ontstaat er een meer uniforme regelgeving. 

De manier waarin El Salvador omgaat met Bitcoin biedt een voorbeeld voor Argentinië. Echter, El Salvador rapporteert zelf een winst van $72 miljoen uit haar Bitcoin bezit, maar de adoptiegraad blijft wel laag. Minder dan 2% van de bevolking gebruikt Bitcoin regelmatig. Dit levert weer extra vragen op rondom de mogelijkheden van de Bitcoin op lange termijn als wettig betaalmiddel. 

Hoe dan ook, de Argentijnse benadering van crypto lijkt erg langzaam en voorizchtig te gaan. Wel heeft de steun van president Milei voor extra belangstelling gezorgd. Vanwege de economische uitdagingen van het land is de adoptie erg complex en vereist het een zorgvuldige aanpak. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Ethereum dApp volume stijgt met 90%, maar dit zegt niet alles

Timo Bruinsma

TapSwap launch en airdrop uitgesteld tot Q3 2024

Timo Bruinsma

Shiba Inu blijft maar dalen, wat is er toch aan de hand?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu