Blockchain Stories
Coinbase vs SEC: wat betekent dit voor crypto in de VS?
Coinbase Crypto Exchange Nieuws Regulatie

Coinbase vs SEC: wat betekent dit voor crypto in de VS?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het conflict tussen Coinbase en de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) is nog lang niet voorbij. Deze juridische strijd draait om duidelijkheid in cryptoregulaties, wat grote gevolgen kan hebben voor de cryptomarkt in de Verenigde Staten.

Belangrijke juridische vraag

Op 12 april vroeg Coinbase de rechter om duidelijkheid: kan een investeringscontract bestaan zonder verplichtingen na de verkoop? Dit ziet Coinbase als een noodzakelijke juridische vraag in hun conflict met de SEC. De SEC vindt dat deze vraag niet gecertificeerd hoeft te worden, omdat de Howey Test al jarenlang toereikend is. Volgens de SEC heeft geen enkele rechtbank ooit een contract na de verkoop geëist onder deze test.

Coinbase’s strategie

Op 24 mei diende Coinbase een Memorandum of Law in. Ze stellen dat geen enkele hogere rechtbank heeft beslist of een digitale activa transactie zonder verplichtingen na de verkoop een investeringscontract kan zijn volgens de Howey Test. Coinbase beschuldigt de SEC ervan de belangrijkste juridische vraag te ontwijken door zich te concentreren op hoe de Howey Test van toepassing is op cryptotransacties.

Coinbase benadrukt dat een gunstige uitspraak meer dan 70% van de claims van de SEC ongeldig kan maken. De meeste recente documenten van de SEC richten zich op het platform en de diensten van Coinbase, niet op het staking programma.

Dit suggereert een langdurig proces dat zich richt op token ecosystemen, wat mogelijk kan worden afgewezen met een tussentijdse beoordeling.

Spanningen lopen op

De SEC beschuldigde crypto exchange Coinbase van het handelen als een ongereguleerde effectenbeurs, broker en clearing agency. Gezien de status van Coinbase als grootste Amerikaanse beurs, kan de uitkomst van deze zaak grote invloed hebben op cryptoregulaties in de VS.

Waarom deze zaak belangrijk is

De recente juridische stappen van Coinbase onderstrepen het belang van de tussentijdse beoordeling. Ze stellen dat deze beoordeling een nieuw juridisch vraagstuk aanpakt dat grote invloed kan hebben op de uitkomst van de zaak. Als de rechter in het voordeel van Coinbase beslist, kan dit veel van de claims van de SEC ongeldig maken.

Wat staat er op het spel?

Voor Coinbase staat er veel op het spel. Als grootste cryptobeurs in de VS hebben ze veel te verliezen als de SEC wint. Dit zou grote veranderingen kunnen betekenen in hun bedrijfsmodel. Aan de andere kant kan een overwinning voor Coinbase hen in een sterke positie plaatsen om de toekomst van cryptoregulaties in de VS mede vorm te geven.

Voor de SEC gaat het om meer dan alleen Coinbase. Een nederlaag zou hun vermogen om cryptobedrijven te reguleren ondermijnen en mogelijk leiden tot een herziening van hun aanpak. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de hele industrie en de manier waarop de VS omgaat met de opkomende cryptomarkt.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu