Blockchain Stories
Cardano blijft achter in de rally, zijn de bulls niet wakker?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano blijft achter in de rally, zijn de bulls niet wakker?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl de huidige crypto markt blijft reageren op verschillende bullish factoren die de prijzen hebben opgedreven, ontbreekt dit sentiment helaas bij Cardano (Ticker: ADA).

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies heeft Cardano de afgelopen 24 uur een verlies van 5,5% geleden. De hype rond de Ethereum (Ticker: ETH) ETF samen met de stemming in het Amerikaanse Huis over een baanbrekende cryptowet heeft een mini bullrun gestart.

Huidige marktprestaties van ADA

Bij het analyseren van de maandelijkse prijsgrafiek van ADA zien we dat het bullish sentiment momenteel mogelijk in een fase van consolidatie zit in plaats van volledig inactief te zijn. Dus het potentieel voor een toekomstige bullrun kan nog steeds aan het vormen zijn.

image 66 2
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven handelde ADA rond $0,4598, dichter bij het bovenste midden van het recente bereik, wat enige veerkracht toont na het testen van lagere niveaus eerder in de maand.

Als ADA support boven het niveau van $0,43 handhaaft en door de weerstand rond $0,60 breekt, kan het een bullish trend bevestigen. Echter, als het niet lukt om boven dit support niveau te blijven, kan ADA de lagere supportvan $0,40 of zelfs $0,38 opnieuw testen.

ADA blijft veerkrachtig

Ondertussen heeft onze analyse van Coinglass statistieken aangegeven dat het handelsvolume van ADA met 21,54% is afgenomen. Dit betekent doorgaans dat er een afname is in actieve handel.

image 66
Bron: Coinglass

De long/short-ratio op verschillende platforms toont gemengde gevoelens. Op Binance is de ratio voor ADA/USDT bijvoorbeeld aanzienlijk hoger dan voor longs (3,8287), wat wijst op een bullish sentiment onder top traders op dit platform.

image 67
Bron: Coinglass

Daarentegen is het algemene marktsentiment meer in balans, wat wijst op besluiteloosheid. De relatief stabiele open interest bevestigt onze analyse dat een bullish segment momenteel mogelijk in een fase van hervatten zitten in plaats van terugtrekking.

Er is een merkbare hoeveelheid liquidatie geweest in de afgelopen 24 uur, waarbij het merendeel aan de short kant ligt, wat betekent dat ADA’s daling voornamelijk short sellers heeft getroffen.

Verder versterkt onze analyse de Cardano Fear and Greed Index, die momenteel op 44% staat, wat wijst op een neutraal sentiment onder investeerders.

image 68
Bron: CFGI

Helaas lijkt het sociale sentiment laag te zijn, wat betekent dat er verminderde gemeenschapsparticipatie of negatieve discussies rond ADA zijn. Toch blijft het marktaandeel van de altcoin stabiel ten opzichte van andere cryptocurrencies.

Alles bij elkaar genomen, nemen de ADA bulls momenteel misschien gewoon een pauze. We houden het ieder geval nauwlettend in de gaten en zodra we meer weten, posten we hier direct over.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Gerucht: lancering van Ethereum ETF’s op 15 juli

Scott

Cardano naar de maan? Duidelijke bullish vooruitzichten

Scott

Bitcoin zakt met ruim 3% en dit is waarom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu