Blockchain Stories
Koersverwachting Solana: kan Solana de positie van Ethereum overnemen?
Altcoin Nieuws Solana

Koersverwachting Solana: kan Solana de positie van Ethereum overnemen?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De verwachtingen rondom Solana zijn hooggespannen. Zo schreven we eerder al dat deze cryptocoin een koers van $200 voor het einde van de maand kan bereiken. Er is nu zelfs een analyse opgedoken waaruit blijkt dat Solana de positie van Ethereum over kan nemen.

Dit lijkt een nogal overenthousiaste analyse te zijn, aangezien Ethereum al sinds jaar en dag altcoin nummer 1 is. Dit is eigenlijk de enige altcoin die zich nog enigszins met Bitcoin kan vergelijken, zowel qua marktkapitalisatie als qua nieuwswaarde. Toch lijkt Solana een grote(re) concurrent van Ethereum te gaan worden.

Koersstijging Solana

In de afgelopen 24 uur heeft Solana een prachtige groei van 2,5% door weten te maken. Solana behaalde hierdoor een koers van $182. Het ligt daarbij dus in de lijn der verwachtingen dat de koers richting de $200 gaat stijgen.

Deze groei van Solana houdt overigens al enige tijd aan. In de afgelopen maand wist de koers namelijk met maar liefst 21% te groeien. Het mag duidelijk zijn dat de koers bullish is en dat deze dus verder kán gaan stijgen.

Waar deze stijging vandaan komt? Dit lijkt onder meer door de mogelijke komst van de Solana ETF te gaan. Deze ETF zou voor een nog grotere koersstijging van Solana moeten zorgen. Verder is uiteraard de mogelijke komst van de Ethereum ETF in Amerika oorzaak van een algehele stijging in de cryptowereld.

Ook lijkt het algehele sentiment in de cryptomarkt positief te zijn. Solana is immers niet de enige altcoin die de afgelopen maand flink gestegen is.

5e grootste altcoin

Door de koersstijging heeft Solana qua marktkapitalisatie grote stappen gezet. SOL is op dit moment zelfs de 5e grootste altcoin wereldwijd. Het hoeft nog maar een paar altcoins voor zich te duiden, waaronder dus Ethereum. De grootste altcoin, al sinds 2017, lijkt dus forse concurrentie te gaan ondervinden van Solana.

Kan Solana Ethereum inhalen?

De Relative Strength Index (RSI) zakte eerder vanmorgen richting de 50 maar klimt weer omhoog, wat wijst op terugkerend momentum. Kijkende naar de grafieken valt onder meer het 30-dagen voortschrijdende gemiddelde op die boven de 200-dagen voortschrijdende gemiddelde stijgt. Dit is vaak een signaal dat bij een aanzienlijke groeispurt aanwezig is.

solana grafiek
Bron: Trading View.

Dat het momentum duidelijk bij Solana ligt, blijkt ook uit de koersstijging sinds het begin van het jaar. De totale marktkapitalisatie van Solana bedraagt op dit moment $4,9 miljard. Een toename van bijna 250% (!) sinds het begin van dit jaar. Een indrukwekkende stijging die vaak bij memecoins voor lijkt te komen.

De toekomst van Solana ziet er zeker indrukwekkend uit. SOL is al langere tijd flink aan het groeien en in 2024 is deze groei in een stroomversnelling gekomen. Voorlopig moet deze cryptomunt nog heel veel te doen om daadwerkelijk de positie van Ethereum over te nemen. Wat we inmiddels in de cryptowereld geleerd hebben, is dat niks onmogelijk is.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024

Julian Smits

Celestia bullish patroon geanalyseerd: Rally van 35% mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu