Blockchain Stories
Bitcoin doorbreekt grens van $71.000, drie mogelijke oorzaken
Bitcoin Nieuws

Bitcoin doorbreekt grens van $71.000, drie mogelijke oorzaken

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na de eerdere groei in 2024 van Bitcoin lijkt deze groei zich door te zetten. Eerder vandaag heeft Bitcoin namelijk de grens van $71.000 doorbroken. Een grens die voor het laatst op 12 april 2024 doorbroken werd.

Deze koersstijging komt uiteraard niet zomaar ergens vandaan. Als we naar het algehele plaatje kijken, zien we dat er drie mogelijke oorzaken zijn van deze stijging. Een stijging die overigens aanzienlijk is, aangezien Bitcoin op 1 mei nog een waarde van $56.800 had.

Oorzaak nummer 1: optimisme over een Spot Ethereum ETF

Eerder vandaag werd er nieuws naar buiten gebracht over een mogelijke Spot Ethereum ETF in Amerika. Dit nieuws zorgde voor een aanzienlijke stijging van Ethereum en lijkt de gehele cryptomarkt mee te nemen. De aanzienlijke koersstijging van Bitcoin zou hier ook mee te maken kunnen hebben.

Over de Spot Ethereum ETF in Amerika is al langere tijd een hoop te doen. De komst van deze ETF doet zich al enige tijd aan, maar lijkt nu concretere vormen aan te nemen. Eric Balchunas, ETF analist bij Bloomberg Intelligence, geeft aan dat de kans op de komst van deze ETF aanzienlijk gestegen is. Eerder gaf hij aan dat er 25% kans is, maar die kans is inmiddels gestegen tot maar liefst 75%.

Oorzaak nummer 2: grote uitstroom van Bitcoin

Eerder deze week kwam al aan het licht dat er een grote uitstroom van Bitcoin plaatsgevonden heeft. In de afgelopen week hebben namelijk investeerders meer dan 25.000 BTC opgenomen. Een dergelijke grote uitstroom is veelal een positieve indicator voor het koersverloop in de nabije toekomst.

Uiteraard is dit geen vast gegeven, maar het biedt wel een indicatie. Als investeerder besluiten om Bitcoin aan te houden, spelen zij hiermee in op een koersstijging. Bij Binance is bijvoorbeeld meer dan 5.000 BTC opgenomen. Dit lijkt een duidelijk teken aan de wand te zijn dat investeerders geloven in een koersstijging van Bitcoin.

Oorzaak nummer 3: algehele sentiment

Het algehele sentiment op de cryptomarkt speelt, zoals altijd, ook een bepalende rol. Veel investeerders kijken steeds positiever naar de waarde van Bitcoin en crypto in zijn algemeenheid. Dit uit zich ook in meerdere ontwikkelingen, waaronder de mogelijke komst van een Bitcoin ETF in Australië.

Het lastige van de cryptomarkt is dat dit algehele sentiment snel om kan draaien. Eerder in deze maand werd nog neerslachtig gekeken naar Bitcoin, gezien de koers van slechts $56.800. Dat de koers in nog geen maand zo hard gestegen is, is veelzeggend voor de potentie van Bitcoin.

Hoe de koers van Bitcoin zich gaat ontwikkelen, weet uiteraard niemand. Dat Eric Balchunas echter meer overtuigd is van een komst van de Spot Ethereum ETF in Amerika, lijkt een positief teken aan de wand zijn. Bij Blockchain Stories houden we uiteraard deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten!

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Kan Toncoin naar $7 Stijgen? Belangrijke ontwikkelingen zeggen dit

Timo Bruinsma

Cardano’s recente uitbraak geanalyseerd: Is $0,380 de volgende stap?

Timo Bruinsma

Ripple prijsvoorspelling: Is een rebound van 12% mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu