Blockchain Stories
Bijna geen institutionele beleggers hebben in Bitcoin ETFs geïnvesteerd
Bitcoin ETF Nieuws

Bijna geen institutionele beleggers hebben in Bitcoin ETFs geïnvesteerd

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Eerder in 2024 werd de Bitcoin ETF in Amerika gelanceerd. Een ETF waarover de verwachting hooggespannen waren, maar die nog niet helemaal lijken uit te komen. De mogelijke oorzaak hiervoor is door een crypto analist gevonden. Jim Bianco uitte recent namelijk zijn zorgen over de investeringsbereidheid van boomers in de Bitcoin ETF en liet zien wie er daadwerkelijk in ETFs investeren.

Inzicht in geldstromen

Het gevolg van de lancering van de Bitcoin ETF is onder meer een toename van een inzicht in geldstromen. Alle partijen die voor $100 miljoen investeren, moeten namelijk een zogeheten 13F Fillings inleveren bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze formulieren zijn door Jim Bianco bekeken, waarna hij tot de volgende conclusies kwam:

  • Kleinere investeerders investeren voornamelijk in de Bitcoin ETF. Uit de formulieren bleek dat vooralsnog vooral kleinere investeerders in de Bitcoin ETF investeren. Zij hebben in ieder geval in de laatste periode voor de grootste kapitaalinstroom gezorgd.
  • Hedge fondsen nemen grootste positie in. Op het moment van schrijven hebben hedge fondsen de grootste positie ingenomen. Zij bezitten ongeveer 10% van alle Bitcoin ETFs.
  • Institutionele investeerders reageren nog niet. Jim Bianco geeft in zijn onderzoek aan dat hij onder ‘boomers’ voornamelijk institutionele investeerders schaart. Wat daarbij opvalt, is dat deze investeerders weinig of nog helemaal niet in de Bitcoin ETF hebben geïnvesteerd.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 85% van alle investeerders vooralsnog particuliere investeerders zijn. Dit geeft duidelijk aan dat de institutionele beleggers nog niet de stap hebben genomen om in de Bitcoin ETF te investeren. Volgens Jim Bianco is dat echter logisch. Deze partijen hebben namelijk een langere voorbereidingsperiode nodig, bijvoorbeeld om goedkeuring te vragen voor een dergelijke investering.

Interessant detail: uit het onderzoek van Jim Bianco blijkt dat slechts 3% in handen is van financieel adviseurs. Ook deze groep van potentiële investeerders is dus nog niet heel happig om te investeren in de Bitcoin ETF. Dit lijkt echter hand in hand te gaan met de afwachtende houding van de institutionele beleggers.

Hoge verwachtingen

De verwachtingen rondom de Bitcoin ETF zijn nog steeds hooggespannen. Volgens Jim Bianco is het vooral wachten totdat de institutionele beleggers ook in deze ETF gaan investeren. Zodra dat moment zich aandoet, kan het gigantisch hard gaan met de koers van Bitcoin. Overigens wist Bitcoin vandaag alweer flink te stijgen en heeft het inmiddels de koers van $71.000 doorbroken. Een belangrijke grens waar de munt alweer enige tijd tegen aanhikte.  

Wanneer deze institutionele beleggers in gaan stappen? Dat is vooralsnog koffiedik kijken, maar Jim Bianco verwacht dat de meeste beleggers instappen als de Bitcoin koers weer een All Time High koers aantikt. Als dat moment zich aandoet, zouden veel institutionele beleggers bang zijn voor FOMO. Het gevolg laat zich al raden: deze beleggers stappen in en de koers zou hierdoor verder moeten stijgen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

De Bitcoin koers herstelt zich boven $57.000 en altcoins volgen

Thanh Lanh Tran

Vitalik Buterin doneert mogelijk 100 ETH aan Ethereum organisatie

Thanh Lanh Tran

Bitcoin whales kopen de dip op

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu