Blockchain Stories
Venezuela stopt met crypto mining om stroom te besparen
Nieuws

Venezuela stopt met crypto mining om stroom te besparen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Venezuela heeft bekend gemaakt dat het alle crypto mining farms gaat loskoppelen van het elektriciteitsnet om het energieverbruik te controleren. Dit heeft het ministerie van energie besloten, om zo een stabiele stroomvoorziening voor de bevolking te garanderen. 

Eerder voerde ook Rusland strengere regels in om het elektriciteitsnet te controleren. 

Bitcoin miners krijgen de schuld

De Venezolaanse overheid geeft de crypto mining sector de schuld van het hoge elektriciteitsverbruik. Met deze maatregel willen ze zorgen voor een consistente stroomvoorziening voor de inwoners, die al jaren te maken hebben met stroomuitval. Sinds 2019 heeft Venezuela vaak last van stroomstoringen, dit heeft veel effect op de economie en het dagelijks leven. 

In Maracay zijn recentelijk 2000 mining apparaten in beslag genomen tijdens een anticorruptie actie. De gouverneur van de staat Carabbo, Rafael Lacava vraagt burgers melding te maken van illegale mining activiteiten. Omdat hiermee is de overheid vastbesloten het probleem aan te pakken. 

Het nationale cryptocurrency nieuws heeft effect op de koers van Akash Network, Render koers en andere cryptomunten als XRP en Dogecoin. Investeerders houden de prijs van Bitcoin en de koers van Toncoin in de gaten voor toekomstig potentieel. 

Landelijke actie volop gaande

Het Nationale ministerie van energie is begonnen met het loskoppelen van mining farms van het elektriciteitsnetwerk. Bovendien zijn er op dit moment zijn al meer dan 11.000 Bitcoin miners in beslag genomen. Gouverneur Lacava geeft aan dat miners hun werkzaamheden moeten staken zolang de bevolking last heeft van stromuitval. Het is nog niet duidelijk of deze maatregel altijd zal gelden of tijdelijk is. 

Daarnaast worden er andere maatregelen genomen om het energieverbruik van overheidsinstanties te verlagen. Daarbij is het niet voor het eerst dat Venezuela zich richt op crypto mining. Ook vorig jaar zijn veel mining faciliteiten afgesloten van energie wegens een corruptie onderzoek bij het staatsoliebedrijf. 

Joselit Ramïrez, voormalig directeur van de Superintendencia Nacional de Criptoactivos (Sunacrip) en Tereck El Aissami, de voormalig president van PDVSA zijn gearresteerd onderdeel van deze actie. Deze arrestaties kunnen invloed hebben op de koersen van een aantal cryptomunten, zoals Solana en Ripple (XRP).

Gevolgen voor de crypto sector

Deze maatregelen hebben veel impact op de crypto sector in Venezuela. Het land staat erom bekend het crypto minen te reguleren en soms te verbieden. De lopende acties zijn onderdeel van een grote anti-corruptiecampagne, die ervoor moet zorgen dat de energievoorziening weer eerlijk verdeeld wordt en corruptie van de overheid wordt aangepakt. 

Sunacript, de nationale toezichthouder op cryptoactiva, wordt op dit moment gereorganiseerd. Hierdoor blijft de legaliteit van cryptomining in Venezuela onzeker. Bedrijven en personen die betrokken zijn bij cryptomining zullen zich moeten aanpassen aan de nieuwe regels en misschien op zoek moeten naar andere locaties. 

Heb je interesse in cryptomunten? Bekijk dan de mogelijkheden om bij betrouwbare platforms crypto te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld cryptocurrency kopen en investeren in veel verschillende cryptomunten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Shiba Inu (SHIB). 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano’s recente uitbraak geanalyseerd: Is $0,380 de volgende stap?

Timo Bruinsma

Ripple prijsvoorspelling: Is een rebound van 12% mogelijk?

Timo Bruinsma

CryptoPunk NFT verkocht voor $56 miljoen

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu