Blockchain Stories
Solana verwachting 2024: leidt Solana de weg in de altmarkt?
Altcoin Memecoin Nieuws Solana Technische Analyse

Solana verwachting 2024: leidt Solana de weg in de altmarkt?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het is geen geheim dat Solana (Ticker: SOL) al langere tijd indruk maakt op de cryptomarkt. 

De hele crypto community is dol op SOL en de memecoins die op dit netwerk zijn gebaseerd hebben investeerders en handelaren opmerkelijke winsten opgeleverd.

Zulke winsten hebben de community ertoe aangezet de zomer van 2024 ‘Solana Summer’ te noemen, in afwachting van de altcoin die het langverwachte altseason zou kunnen exploderen.

Solana netwerk is nog nooit zo populair en sterk geweest

Er wordt gemeld dat het netwerk van Solana momenteel het best presterende in de cryptomarkt is. Volgens on chain analyse door Leon Waidmann heeft de totale economische waarde van Solana inclusief transactiekosten die van Ethereum overtroffen.

Bovendien blijkt uit gegevens van Coinglass dat het open interest in Solana in de afgelopen 24 uur met meer dan 1% is gestegen, waardoor deze nu $2,1 miljard bedraagt. Het handelsvolume is ook met ongeveer 41% gestegen, wat heeft geresulteerd in een extra marktkapitalisatie van bijna $8 miljard.

image 25
Bron: Coinglass

Bij het analyseren van de handelsactiviteit zien we ook dat er doorgaans een sterke koopinteresse is wanneer de prijzen lager zijn. Als je naar het einde van de grafiek kijkt, is er een zeer sterk teken van de terugkeer van de Solana bullrun, wat duidelijk bevestigt dat Solana op dit moment echt aan de top staat.

Analyse van de prijsprestaties van SOL

Om het bovenstaande sentiment te bevestigen, hebben we de gegevens van Solana geanalyseerd sinds het begin van 2024. Hieruit blijkt dat Solana vanaf 2024 een sterke opwaartse trend heeft doorgemaakt met een piek rond half februari toen de gehele cryptomarkt bullish was.

Na deze piek zagen we een opmerkelijke daling, gevolgd door een aantal weken van stagnatie en daling van de SOL koers.

In eerste instantie lag de weerstand rond de $220, waar de prijs vorige keer rond februari piekte voordat hij weer daalde. Na deze piek stabiliseerde de prijs en was er een supportniveau rond de $160, zoals aangegeven in de laatste groene candlestick die een herstel of consolidatie prijs aangeeft.

De komende week zal bepalen of het herstel zichzelf zal handhaven of dat de neerwaartse trend zal worden hervat. Let op een mogelijke weerstand ligt rond $180-$190 als een teken van volgehouden herstelkracht op korte termijn.

Wat betreft of SOL een bullrun zou kunnen triggeren of niet, is de algemene consensus gebaseerd op gegevens en community sentiment.

Op het moment van schrijven is de SOL koers $167,40 en heeft het de afgelopen 24 uur een prijsstijging van 2,87% doorgemaakt. Persoonlijk denk ik dat als we de $180 en $190 weerstandsniveaus kunnen doorbreken, we richting de $200 – $220 kunnen gaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Streng AFM toezicht drijft cryptobedrijven uit Nederland

Pieter de Haan

Kazachstan geeft groen licht: Binance eerste gereguleerde crypto exchange

Pieter de Haan

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu