Blockchain Stories
Altseason verwachting? Is deze in aantocht?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Altseason verwachting? Is deze in aantocht?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente piek van Bitcoin (BTC) naar een recordhoogte van $73,750, gevolgd door een terugval naar $61.000, heeft tot discussie geleid binnen de crypto community over de mogelijkheid van een altseason, iets waar veel beleggers op zitten te wachten. 

Historisch gezien volgt op een sterke stijging van Bitcoin vaak een consolidatiefase, waarin andere cryptocurrencies het voortouw nemen. Deze trend wordt verwacht door meerdere crypto analisten, waardoor het Altseason mogelijk weer kan beginnen. De groei van gedecentraliseerde financiering en de vooruitgang van smart contracts zijn mogelijke indicatoren voor een aanstaande altcoin rally.

Maar is dit het geval? We zullen hieronder belangrijke marktindicatoren analyseren gevolgd door een kritische kanttekening op basis van een bestaande index.

Belangrijke marktindicatoren voor Altseason

Analisten volgen voortdurend verschillende indicatoren die kunnen wijzen op een opkomende altcoin rally. Hierbij staat op basis van de volgende indicatoren een altseason rally niet uit:

  • 1. Exponential Moving Average (EMA) over 20 dagen: Deze indicator benadrukt prijsveranderingen en is cruciaal voor het timen van mogelijke rally’s. Een bullish kruispunt in de totale crypto marktkapitalisatie van de EMA20 kan wijzen op het begin van een rally.
  • 2. Relative Strength Indicator (RSI): De RSI meet de kracht en zwakte over een bepaalde periode. Een kruising van deze lijnen kan suggereren dat altcoins klaar zijn voor een rally.

Volgens Titan of Crypto, die opmerkte dat de totale cryptomarktkapitalisatie stijgt terwijl er een bullish kruising op de RSI plaatsvindt, kan dit leiden tot een significante rally voor altcoins.

Bitcoin’s marktaandeel en beleggerssentiment

Het aandeel van Bitcoin in de markt biedt inzicht in het algemene beleggerssentiment en de bereidheid om risico’s te nemen binnen de crypto markt. Op dit moment bedraagt de dominantie van Bitcoin 52,92%. Een daling van dit cijfer kan wijzen op een verschuiving van beleggersinteresse van Bitcoin naar altcoins.

Uit gegevens van TradingView blijkt dat de marktkapitalisatie de afgelopen 30 dagen met 17,55% is gedaald naar $266,47 miljard. Ondanks deze daling blijft de markt boven het supportniveau van $250 miljard, wat de kans op een aanstaand Altseason vergroot.

Analisten voorspellingen en marktsentiment

Hoewel het lijkt dat een altseason eraan komt, zijn de meningen hierover verdeeld. Sommige analisten zoals Benjamin Cowen, zijn van mening dat een Altseason nog niet aan de orde is en dat Bitcoin mogelijk nog enige tijd de markt zal domineren. 

Dit wordt weerspiegeld door de Altseason Index van Blockchain Center, die aangeeft dat slechts 41% van de top 50 munten Bitcoin heeft overtroffen in de laatste 90 dagen. Deze index suggereert dat als het percentage onder de 75% ligt, het nog te vroeg is voor een Altseason, en voorzichtigheid geboden is.

image 7
Bron: BlockChain Center

Naar mijn mening is het ook nog te vroeg en moeten we eerst wachten op een goede consolidatie waarna de Altseason Index kan gaan stijgen. Indien dit percentage rond de 65% – 70% ligt is het tijd om ons klaar te maken voor een altseason. Een ding is zeker, houdt onze blog in de gaten want ik zou hier komende tijd aandacht aan besteden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu