Blockchain Stories
Toncoin en Dogecoin groeien het snelst in aantal nieuwe actieve wallets
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Toncoin en Dogecoin groeien het snelst in aantal nieuwe actieve wallets

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen maanden hebben Bitcoin en andere altcoins een significante stijging doorgemaakt, waarbij Bitcoin in maart zelfs een nieuwe all-time high (ATH) bereikte.

Echter, na het bereiken van deze piek, ondergingen Bitcoin en de altcoins een scherpe correctie, waarbij de koers daalde tot onder de $57,000. Op dit moment handelt de Bitcoin koers weer boven de $59.000 en probeert het de $60.000 te doorbreken.

Tegelijkertijd is er een toename in het aantal actieve crypto wallets, wat wijst op een groeiende adoptie van cryptocurrency.

Santiment, een crypto analysebedrijf, deelt op X de toename van het aantal actieve wallets voor de grootste cryptocurrencies in de laatste zes maanden. Hierbij zijn lege wallets niet meegenomen. Ook BNB en Solana zijn niet meegenomen in het lijstje. De gegevens tonen aan dat niet alleen de prijzen van cryptomunten volatiel zijn, maar dat de interesse in de cryptomarkt sterk groeit.

Toncoin groeit 110% en Dogecoin 27% in 6 maanden

Toncoin (TON) zag een toename van maar liefst 110% in het aantal actieve wallets, met een groei naar 16,800 wallets. Dit suggereert dat het TON netwerk op dit moment sneller groeit dan Bitcoin, een signaal dat mogelijk wijst op het groeiende vertrouwen en gebruik van deze specifieke munt.

Dogecoin, de grootste memecoin, zag een groei van 27% in het aantal actieve wallets, wat resulteert in een totaal van 6.6 miljoen DOGE wallets die niet leeg zijn. Dit benadrukt de aanhoudende populariteit van Dogecoin, mede aangedreven door zijn levendige community en media aandacht.

De lijst vervolgt met USDT en USDC, stablecoins die respectievelijk 23% en 16% groei zagen in het aantal wallets, waarbij hun wallet aantallen uitkwamen op 5.7 miljoen en 2.1 miljoen. Deze toename laat de belangrijke rol van stablecoins zien, vooral in tijden van marktvolatiliteit.

Ethereum en Bitcoin, de twee grootste spelers van de cryptomarkt, zagen ook een toename in actieve wallets, met een groei van 11% en 10% respectievelijk. Dit versterk hun positie als de belangrijkste spelers in de markt.

Verder zag XRP een groei van 7% in het aantal wallets en Chainlink 6%. Het is interessant om op te merken dat Cardano geen procentuele toename in wallets zag, wat vragen oproept over de huidige adoptiestatus en toekomstige groeipotentieel van ADA.

Deze data van Santiment biedt een interessant inzicht in de adoptie van verschillende cryptomunten en het gebruik ervan. Met de volatiliteit van de prijzen blijft de groei van het aantal actieve wallets een positief signaal dat wijst op een groeiende interesse in crypto als geheel.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu