Blockchain Stories
Moonpay en PayPal beginnen een samenwerking: Dit moet je weten!
Crypto Exchange Nieuws

Moonpay en PayPal beginnen een samenwerking: Dit moet je weten!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crypto exchange Moonpay is een samenwerking begonnen met PayPal. Dit zorgt ervoor dat gebruiker van de exchange veiliger en makkelijker crypto, waaronder de Bitcoin en Ethereum, kunnen kopen. 

Deze functie is op het moment alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, maar wellicht begint PayPal in de toekomst meer van deze samenwerkingen. Voor de gehele cryptomarkt is dit een belangrijke vooruitgang, vanwege de mogelijkheden die PayPal als platform biedt. 

De aankondiging van de samenwerking

Moonpay heeft een belangrijke stap gezet door samen te werken met PayPal. Transacties van crypto naar fiatgeld en andersom zal hierdoor een stuk makkelijker én veiliger worden. 

Moonpay maakte het nieuws bekend op X (Twitter): “Vandaag zijn we verheugd een baanbrekende integratie aan te kondigen: MoonPay werkt samen met @PayPal om naadloze fiat-naar-crypto transacties aan te bieden voor gebruikers in de VS!”

In een apart bericht op haar website liet Moonpay weten dat de samenwerking met PayPal Amerikaanse klanten in staat zal stellen om digitale activa te kopen met behulp van een bestaande PayPal-rekening. Hierdoor kunnen automatische afschrijvingen ingesteld worden, waardoor investeringsstrategieën, zoals dollar cost averaging gebruikt kunnen worden. 

Bovendien zorgt PayPal voor extra beveiliging. Dit zorgt ervoor dat gebruikers crypto transacties uit kunnen voeren, zonder dat ze hun volledige financiële informatie moeten delen. 

CEO reageert op de ontwikkeling

De CEO van MoonPay, Ivan Soto-Wright, heeft gereageerd op deze ontwikkeling: “PayPal heeft altijd voorop gelopen bij het revolutioneren van de mondiale handel.” Daarbij benadrukte hij dat gebruikers ook alternatieve financiële systemen verkennen. De samenwerking met PayPal weerspiegelt het doel van Moonpay om toegang te bieden voor verschillende mogelijkheden. 

Hij voegde eraan toe: “Door PayPal te integreren, stellen we consumenten in staat om transacties met crypto uit te voeren in een reeds vertrouwde omgeving en verlagen we de toegangsdrempel voor nieuwe gebruikers aanzienlijk.”

In principe laat deze vooruitgang zien dat er stappen gezet worden om crypto beschikbaar te maken voor een breder publiek. Kortom, het investeren in crypto wordt hierdoor makkelijker. 

Een samenwerking voor de toekomst

De integratie zorgt ervoor dat het gehele gebruikersbestand van PayPal, van zo’n 426 miljoen, toegang krijgt tot crypto aankopen. Aan de andere kant krijgt het klantenbestand van Moonpay, van zo’n 15 miljoen, toegang tot het grotere bereik dat PayPal biedt. 

Bovendien is het een slimme strategische zet voor beide bedrijven. Voor PayPal zorgt dit ervoor dat het aanbod diverser wordt en er nieuwe wegen ingeslagen kunnen worden. Daarnaast versterkt het de huidige positie van Moonpay als exchange op de Amerikaanse markt. 

Gerelateerde berichten

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Timo Bruinsma

AVAX bearish sentiment kan controle krijgen boven de $30

Timo Bruinsma

Crypto markt gaat binnenkort los: $10 biljoen marktwaarde!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu