Blockchain Stories
Voormalig FTX directeur koopt voor $1,5 miljoen een Titanic relikwie
Nieuws

Voormalig FTX directeur koopt voor $1,5 miljoen een Titanic relikwie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Patrick Gruhn, voormalig directeur van FTX Europa en fintech ondernemer, heeft een opmerkelijke aankoop gedaan die de geschiedenis in gaat als de duurste Titanic relikwie ooit gekocht.

Gruhn heeft, volgens The Wall Street Journal, een gouden zakhorloge gekocht dat toebehoorde aan John Jacob Astor IV, de rijkste passagier aan boord van de RMS Titanic toen deze in 1912 zonk. De aankoop van het horloge, die plaatsvond tijdens een veiling van Henry Aldridge & Son, kostte hem ongeveer £1,18 miljoen, omgerekend bijna $1,5 miljoen of €1,37 miljoen.

Het is bijzonder om te zien hoe een voormalig directeur van FTX zulke bedragen neer kan leggen voor een gouden horloge, terwijl een hoop klanten nog wachten op hun geld.

Horloge wordt tentoon gesteld

Na de biedingen te hebben gewonnen, verklaarde Gruhn dat hij wil dat mensen in Amerika dit historische relikwie kunnen zien en bewonderen, en hij is van plan het horloge in een museum tentoon te stellen. Dit komt op een moment dat de markt voor luxe horloges een dip ervaart.

Gruhn’s aankoop komt na een heftige periode bij FTX, waar hij aan het roer stond toen het bedrijf eind 2022 instortte. Ondanks de juridische strijd waar FTX en zijn oprichter Sam Bankman-Fried zich in bevonden, kon Gruhn zich losmaken van de zaak na een schikking.

Geen geld gebruikt van FTX

Gruhn beweert dat hij de middelen uit de verkoop van zijn bedrijven heeft gebruikt om het horloge te kopen en ontkent enige kennis van fraude door Bankman-Fried voordat FTX instortte. Sinds hij FTX verliet, heeft hij een nieuw bedrijf opgezet om een crypto derivatenbeurs in Europa te bouwen en beheert hij ook een Duits katholiek televisienetwerk.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Dogecoin analyse: Elon Musk wil persoonlijk supporten

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF inflow van $140 miljoen in 1 dag ondanks marktdaling

Thanh Lanh Tran

Bitfinex gaat investeerders van gefaald El Salvador hotelproject terugbetalen

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu