De Europese Unie heeft de nieuwe anti-witwaswet goedgekeurd, deze wetgeving gaat gelden voor alle bedrijven die op dit moment crypto aanbieden aan klanten in de EU.
Deze maatregel zou ervoor moeten zorgen dat financiële organisaties beter kunnen ingrijpen om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme op te kunnen sporen en te bestrijden.
Het twitteraccount Patrick Hansen heeft er een mooie tweet over geschreven. Hij heeft wel een aantal opmerkingen over het nieuws wat over twitter rondgaat.
De organisatie die zich gaat focussen op witwassen en terrorismebestrijding zal worden opgezet in Frankfurt. Dit is inmiddels al aangekondigd.
Veel nepnieuws over de nieuwe wet
De Europese raad heeft op dit moment de wet nog niet volledig aangenomen en er moet op dit moment nog gewacht worden op een statement op de website van de EU, voegde Patrick daaraan toe.
Hansen schreef in een andere Tweet wat de invloed van deze maatregelen zijn op de cryptomarkt en wat dit voor de toekomst van de markt kan gaan betekenen.
Hij begon meteen met het beschuldigen van accounts die vals nieuws verspreiden via crypto twitter. Er werd namelijk veel nieuws verspreid dat er een wetgeving zou komen waarin anonieme transacties met crypto zouden worden beperkt, terwijl dit niet het geval is.
De EU heeft crypto asset providers al opgedragen om standaard KYC/AML-procedures zoals klantenonderzoek uit te voeren in het kader van het bestaande anti-witwas wetgeving.
Hansen gaf ook aan dat er onder de nieuwe wet niets nieuws gebeurt wat invloed heeft voor de bestaande asset providers. Dit bestaat uit een verbod van diensten aan anonieme crypto gebruikers en het verbieden van asset providers om rekeningen voor privacy munten te gebruiken.
De grootste wijziging in de wet dat het Parlement eerder een nieuwe wet heeft voorgesteld om anonieme betalingen te beperken naar maximaal 1.000 euro.
Dit voorstel is inmiddels al weggehaald schreef Hansen. Je kunt dus gewoon nog je eigen wallets gebruiken voor het kopen en handelen in crypto zonder beperkingen in de gehele EU.
Cryptobedrijven in Nederland kunnen sinds deze week een CASP vergunning aanvragen bij de AFM.