De afgelopen winter hebben we een mania gezien in de ICO’s (Initial Coin Offering). De gekte was ongekend en aan ICO’s werd massaal meegedaan. Sindsdien is de markt flink ingezakt, en lijkt het alsof er nauwelijks ICO’s zijn die de echte hype te pakken krijgen. Terwijl de hype een beetje wegblijft, zijn er zeker wel ICO’s die aandacht verdienen. Zo ook Buddy, een gedecentraliseerd platform dat de ontwikkeling van apps wil automatiseren. In dit artikel lees je alles over Buddy.
Disclaimer: dit is een gesponsord artikel.Â
Wat is Buddy?
Zoals gezegd, Buddy focust zich op de automatiseringsindustrie van app-ontwikkeling door deze te tokeniseren. Uiteraard heeft Buddy haar eigen ERC-20 utility token: BUD. Deze token creëert een gedecentraliseerde economie in het Buddy platform. Dit is het platform waarin de applicatie-ontwikkeling gaat worden geautomatiseerd. Buddy wordt gemaakt dóór ontwikkelaars en vóór ontwikkelaars. Het platform brengt ontwikkelaars, experts en gebruikers bij elkaar met het doel om applicaties veiliger en sneller te maken.
Buddy heeft inmiddels samenwerkingen gesloten met onder andere Github, Google Cloud en Azure. Dit zijn echt hele grote namen die veel kunnen gaan betekenen voor het platform. Alles over deze samenwerkingen is te lezen op de site. Hier kunnen de partnerships ook worden geverifieerd.
We've partnered with cloud leaders you already use. Join us! 🔥 [https://t.co/EJdR632eAR]#BuddyICO #ICO #Crypto #Automation #DevOps pic.twitter.com/UJRD5tY8Ig
— Buddy (@BuddyGit) August 8, 2018
Waarom Buddy?
Het doel van Buddy is om:
- transparantie en veiligheid te garanderen voor de drie groepen van het platform
- een ​​echt en krachtig hulpprogramma te bieden
- de ontwikkeling van apps te stimuleren
- het platform te verbeteren met het zogenoemde network ownership effect
- als bestuurlijk orgaan te fungeren in de wereld van de app-ontwikkeling
Als al deze bullets onder elkaar ziet, zal het platform oplossingen bieden voor verschillende problemen. Het is met Buddy mogelijk om de infrastructuur in de applicaties eenvoudig op te schalen en eenvoudig de codes aan te passen naar de meest recente en verbeterde versie hiervan. Tot slot biedt het een oplossing om samenwerkingen tussen teams uit verschillende gebieden/culturen te laten samenwerken aan hétzelfde product en hiermee zo effectief mogelijk tot het eindresultaat te komen. Samenvattend wil Buddy dus hét platform voor de automatisering van applicatieontwikkeling worden.
Automation bots that help make better apps: 🚀 [https://t.co/EJdR632eAR]#BuddyICO #ICO #Crypto #Automation #DevOps pic.twitter.com/PaRnfmpdk1
— Buddy (@BuddyGit) August 5, 2018
Buddy in de praktijk
Het team van Buddy richt zich met de ontwikkeling van het platform op drie aspecten:
- DevOps Marketplace
- BlockchainOps
- Automation GRID
De DevOps Marketplace gaat over het gebruik van automatiseringsrobots die helpen bij de ontwikkeling en implementatie van applicaties. Inmiddels worden er soortgelijke oplossingen aangeboden die zijn gebaseerd op Artificial Intelligence en Machine Learning. Het probleem bij deze oplossingen is echter dat er een aantal aspecten missen: menselijke ervaring, expertise en creativiteit. Daarom is Buddy volledig gericht op de experts en adviseurs, die via Buddy verschillende opdrachten kunnen ontvangen en uitvoeren. Op deze manier kunnen Buddy-gebruikers in contact komen met specialisten. BlockchainOps is een onderdeel van het platform dat zich richt op het sneller, beter en slimmer maken van de applicaties op de Blockchain door middel van automation bots. Tot slot de Automation Grid; dit is een gedecentraliseerde infrastructuur waar een oneindig aantal (automatische) taken en opdrachten op kunnen worden uitgevoerd. Al deze onderdelen gecombineerd maakt Buddy, waarin de complete applicaties worden ontwikkeld, verbeterd en uitgevoerd.
Deelnemers op het platform
Zoals hierboven te lezen is zijn er op de DevOps Marketplace adviseurs en ontwikkelaars aanwezig die door Buddy worden gekoppeld aan de gebruikers die iets willen laten ontwikkelen. Deze drie groepen zijn essentieel in het ecosysteem:
Ontwikkelaars: De ontwikkelaars leveren geautomatiseerde add-ons aan die in de DevOps Marketplace worden aangeboden aan de gebruikers. Hierbij hoort ook de koppeling die moet worden gemaakt voor speciale toepassingen zoals voor in templates.
Adviseurs: Ten tweede de groep van de adviseurs. Zij houden zich bezig met het uitvoeren van manual code audits voor het toekennen van certificaten over de add-ons die worden geleverd. Zij zorgen er dus deels voor dat de kwaliteit van alles binnen het platform hoog blijft en wordt geoptimaliseerd waar nodig.
Gebruikers:Â De gebruikers maken gebruik van de mogelijkheden die in de marktplaats worden aangeboden. Hiermee worden de problemen in de dApp ontwikkeling terug gebracht en wordt het gebruik van het platform opgeschaald. Dit kan worden gedaan door onderdeel te worden van het (eerde uitgelegde) Private of Shared Automation GRID. Door computerkracht te delen met het netwerk kan hier tegen lagere kosten gebruik van worden gemaakt.
Building, testing or deploying an app? There is a bot for that. 🔥[https://t.co/EJdR632eAR]#BuddyICO #ICO #Crypto #Automation #DevOps pic.twitter.com/ZeKXgepPf8
— Buddy (@BuddyGit) August 21, 2018
Roadmap
Sinds 2016 zijn er al verschillende onderdelen van het platform gereleased. Echter moeten de drie grote aspecten nog worden gelaunched. In Q4 van 2018 moet de BlockchainOPS klaar zijn om het eerste kwartaal van 2019 de Private Automation Grid en de DevOps Marketplace te kunnen publiceren. Vervolgens kan worden gestart met het aanbieden van de Blockchain-as-a-Service om alles operationeel tot de man te brengen. Verder in 2019 worden de drie onderdelen nog verbeterd met expert services voor in de DevOps Marketplace en de Shared variant van de Automation Grid.
ICO van Buddy
Tot slot nog de informatie over ICO, waarvan de private sale van 15 juni tot 15 september 2018 is. Vervolgens is het dan van 23 tot 30 september mogelijk om aan de pre-sale deel te nemen. Hiervoor dien je je wel te whitelisten op de website. De crowdsale zal starten op 1 oktober. De prijs voor een BUD token is 0,0002 ETH en de hard cap is 60,000 ETH. De Telegram heeft inmiddels al bijna 100.000 deelnemers (omdat dit de Airdrop groep is) en de officiële chat bestaat uit bijna 4000 leden. Alles over de ICO is te lezen op de site.