Financial Action Task Force (FATF) gaat goed kijken naar regels voor cryptobeurzen wereldwijd. De FATF is een internationale groep die de taak heeft financiƫle criminele activiteit aan te pakken.
Financial Action Task Force
Reuters laat wetenĀ dat het agentschap later deze maand met onder andere de Europese Commissie gaat overleggen. Ze gaan een poging doen om een richtlijn op te stellen voor wetgeving rondom cryptobeurzen. Het agentschap is overigens samengesteld uit 37 landen, dus een hele hoop regeringen hebben een vinger in de pap.
Wereldwijde richtlijnen
In maart van dit jaar kwamen er vanuit de G20 geluiden naar buiten van financiƫle beleidsbepalers die graag richtlijnen zouden zien rondom cryptocurrency. De huidige regels dateren van 2015 en zijn vrijblijvend, daardoor kunnen landen deze regels niet handhaven. Volgens de huidige richtlijnen moeten cryptobeurzen geregistreerd worden en zij moeten hun klanten kunnen identificeren.
Regels worden niet gevolgd
Volgens een studieĀ van P.A.I.D Strategies houden twee derde van alle exchanges in de Verenigde staten en Europa zich niet aan de richtlijnen zoals die er nu zijn. Vooral de ”Know Your Costumer” (KYC) procedures worden niet goed uitgevoerd. Nieuwe wereldwijde richtlijnen moeten daarbij helpen.Ā De Financial Action Task Force gaat aan het eind van deze maand onder andere kijken naar strengere regels die wĆ©l te handhaven zijn. Ook moeten er richtlijnen komen voor nieuwe cryptobeurzen en landen die de handel in cryptocurrency al hebben verboden worden ook onder de loep genomen.
Japan neemt de leiding
Japan is een van de grote landen die zich heeft al vrij vroeg positief heeft opgesteld tegenover cryptomunten. Cryptobeurzen in Japan hebben bijvoorbeeld in april samen een zelfregulerende organisatie opgestart. De ‘Japanese Cryptocurrency Exchange Association’ is verantwoordelijk voor de zelfregulering van hun platformen.Ā De Japanners worden in 2020 voorzitter van de G20 en ze lijken van plan om de leiding te nemen op dit gebied.