Blockchain Stories
Moeten Bitcoin miners nu hun strategieën heroverwegen?
Bitcoin Mining Nieuws

Moeten Bitcoin miners nu hun strategieën heroverwegen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Sinds Bitcoin (Ticker: BTC) onder de $65.000 grens is gezakt, is het algehele sentiment rond Bitcoin negatief geworden op de grafieken.

Staat van de miners

Een positieve trend die is ontstaan, is dat transactiekosten een steeds groter deel van de miner inkomsten uitmaken. Deze trend komt door het beperkte aanbod van Bitcoin dat wordt gecreëerd door de halving en het toenemende aantal transacties op het netwerk sinds het begin van het jaar. 

Hierdoor halen miners meer waarde uit kosten om transacties te verwerken. Deze verschuiving in inkomstenstroom zal miners dwingen zich aan te passen aan het veranderende ecosysteem. Ze zullen moeten wennen aan het feit dat kosten hun primaire inkomstenbron worden, wat de industrie dwingt om verder te innoveren en efficiënte strategieën toe te passen. 

Om winstgevend te blijven, zullen miners waarschijnlijk manieren zoeken om hun operaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Een grote daling in miner activiteit

Deze afhankelijkheid van activiteit op het Bitcoin netwerk kan echter ook problematisch zijn voor de miners. Als we namelijk kijken naar gegevens van Santiment, zien we dat het aantal dagelijks actieve wallets op het Bitcoin netwerk de afgelopen maanden aanzienlijk is gedaald. Als de activiteit op het netwerk blijft dalen, zal ook het vermogen van miners om inkomsten te genereren afnemen. 

image 174 2
Bron: Santiment

NFT volumes op het Bitcoin netwerk

Bovendien zijn de NFT volumes op het Bitcoin netwerk ook aanzienlijk gedaald. Onlangs verloor het Bitcoin netwerk zijn toppositie in termen van NFT verkoop aan Ethereum. Op het moment van schrijven stond Bitcoin derde op het gebied van NFT verkopen, waarbij Polygon ook Bitcoin voorbijgestreefd heeft in de ranglijst.

image 174
Bron: Crypto Slam

Vanwege de afnemende interesse in Bitcoin kunnen miners negatief worden beïnvloed. In de afgelopen weken is de dagelijkse miner omzet gedaald van $50 miljoen naar $29,925 miljoen. 

image 175
Bron: Blockchain.com

Als de inkomsten die deze miners genereren blijven dalen, zullen ze gedwongen worden hun Bitcoin te verkopen om winstgevend te blijven. Dit kan leiden tot overmatige verkoopdruk op BTC, wat de prijs verder naar beneden zou kunnen duwen. 

Op het moment van schrijven handelde BTC op $64.395,15, waarbij de afgelopen 24 uur de BTC koers is geconsolideerd.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Bereid je voor op consolidatie van BTC prijzen

Timo Bruinsma

Blast crypto airdrop zorgt voor stijging in handel

Timo Bruinsma

Binance wil SHIB, MEME en LINK handelsparen schrappen

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu