Blockchain Stories
Helpt de Japanse bankencrisis BTC? Arthur Hayes denkt van wel!
Bitcoin Mining Nieuws

Helpt de Japanse bankencrisis BTC? Arthur Hayes denkt van wel!

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Japanse bankencrisis staat naar verluidt op het punt van uitbarsten en zou dollar liquiditeit kunnen injecteren en Bitcoin (Ticker: BTC) en de algehele crypto markt kunnen stimuleren. 

In een nieuw artikel van BitMEX oprichter Arthur Hayes stond dat de mogelijke impact van de Japanse bankencrisis een belangrijke mijlpaal kan zijn voor de algehele markt.

Dit is gewoon een andere pijler van de crypto bullmarkt

Volgens Hayes staat de vijfde grootste Japanse bank, Norinchukin, al onder druk en is van plan om meer dan $60 miljard aan Amerikaanse en Europese obligaties te verkopen. 

De BitMEX oprichter voegde eraan toe dat de VS mogelijk gedwongen wordt om in te grijpen om de crisis te redden, wat zou kunnen leiden tot een enorme dollar injectie, wat goed is voor de cryptomarkt.

Hoe kan Bitcoin hiervan profiteren?

Volgens Hayes zou de verkoop van UST door Norinchukin andere megabanken kunnen aanzetten om hetzelfde te doen. Hij verwacht dat alle Japanse megabanken in de voetsporen van Nochu (Norinchukin) zullen treden en hun UST portefeuille dumpen. Dat betekent dat $450 miljard aan UST’s snel op de markt zal komen.

Wel zegt Hayes dat de VS het bovenstaande scenario misschien niet toestaan omdat rendementen hoger zouden pieken, waardoor de federale overheid extreem duur zou worden om te financieren. Als reactie zou de VS de Bank of Japan (BoJ) kunnen overtuigen om een terugkoopprogramma te gebruiken om het UST aanbod te omarmen. In ruil daarvoor zal de VS vers gedrukt Amerikaans dollars aan de BoJ overhandigen, waardoor de dollar liquiditeit toeneemt.

We hebben opgemerkt dat deze situatie zich eerder voordeed in Q4 2023, en het was een race voor alle risicovolle activa, inclusief crypto. Daarnaast zorgde de Amerikaanse bankencrisis in maart 2023 ervoor dat BTC met +200% steeg na de aankondiging van een bailout, legde Hayes uit. Voor de BitMEX oprichter was de Amerikaanse verkiezing in november een andere factor die de VS zou kunnen dwingen in te grijpen in de Japanse bankencrisis.

In een verkiezingsjaar is het laatste wat de regerende Democraten nodig hebben een enorme stijging van de UST rendementen, die grote zaken beïnvloeden waar hun gemiddelde kiezer financieel om geeft.

Bron: Arthur Hayes

Als gevolg hiervan zou de volgende Amerikaanse liquiditeitsinjectie waarschijnlijk komen van de Japanse crisis, wat een zegen zou zijn voor crypto investeerders. Als dat zo is, moedigde Hayes investeerders aan om de dip te kopen.

BTC dilemma

Ondanks het bovenstaande macro koopsignaal voor BTC vanuit Japan, was de Bitcoin miners crisis nog niet voorbij om de koopopdracht te bevestigen. Volgens Willy Woo, een bekende BTC analist, duurt de BTC miner crisis langer en zal BTC alleen maar verbeteren.

Wanneer herstelt #Bitcoin? Het is wanneer zwakke miners sterven en de hashrate herstelt.

Bron: Willy Woo

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin en Amerikaanse aandelen hebben veel correlatie met elkaar

Timo Bruinsma

Dit is de laatste Bitcoin halving die erop aankomt

Timo Bruinsma

Solana (SOL) naar $330? Dit kun je deze week verwachten

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu