Blockchain Stories
WIF prijs daalt met 30%, kan de prijs weer gaan stijgen?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

WIF prijs daalt met 30%, kan de prijs weer gaan stijgen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Dogwifhat (Ticker: WIF) zou klaar kunnen zijn voor een herstel nu het naar de onderste lijn van zijn dalende grafiek beweegt. 

De populaire memecoin heeft sinds 29 mei een dalende trend vertoond nadat het sloot op $3,65. Op het moment van schrijven was de WIF koers $2,40, wat een daling vertegenwoordigt van 2,24% in de afgelopen 24 uur.

De strijd tussen support en weerstand

Als de grafiek een dalend patroon bereikt, is dat een teken van aanhoudende verkoopdruk en dus bearish. De bovenste lijn van dit kanaal fungeert als weerstand, terwijl de onderste lijn ondersteuning biedt. Voor WIF heeft het weerstand ondervonden rond de $4 en steun gevonden op het $2 prijsniveau.

Wanneer de prijs van deze memecoin naar de onderste lijn van het dalende kanaal zakt, nadert het een niveau waar het eerder steun heeft gevonden en kunnen de bulls proberen dit niveau te verdedigen. 

Als het bullish sentiment succesvol is en het steunniveau stand houdt, kan de prijs van WIF terugveren naar de bovenste lijn bij weerstand. Als de steunlijn wordt doorbroken, suggereert dit een voortzetting van de bearish trend, wat leidt tot een verdere daling van de waarde.

Technische indicatoren en marktanalyse

Als we kijken naar WIF, zien we een bearish sentiment. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de Directional Movement Index (DMI). Deze toont een positieve richtingsindex (groen) die onder de negatieve index (rood) lag. Dit bevestigde dat de verkoopdruk de koopactiviteit overtrof onder de holders van de memecoin.

Daarnaast heeft de Elder Ray Index sinds 7 juni alleen negatieve waarden laten zien. Op het moment van schrijven was de waarde van de indicator rond de -0,70. Deze indicator meet de relatie tussen de sterkte van WIF kopers en verkopers op de markt. Wanneer de waarde negatief is, domineert het bearish sentiment de markt.

Ook de Aroon Down Line stond op 100%, wat de sterkte van de huidige dalende trend bevestigde. De Aroon indicator identificeert de trend sterkte van crypto en potentiële keerpunten in de prijsbeweging. Wanneer de Aroon Down lijn van een asset dicht bij 100 ligt, duidt dit op een sterke dalende trend en dat het meest recente dieptepunt relatief recent werd bereikt.

image 65
Bron: TradingView

Mogelijk scenario voor WIF

Als deze dalende trend doorzet, kan WIF de support doorbreken en handelen op $1,92. Indien het bullish sentiment erin slaagt het support niveau te testen en WIF kan herstellen, kan de prijs stijgen naar $2,70.

image 65
Bron: TradingView

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu