Blockchain Stories
Waarom de lancering van het mainnet van Pi Network cruciaal is
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom de lancering van het mainnet van Pi Network cruciaal is

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pi Network bestaat al enige tijd. Toch is het een uitdaging gebleken voor het project om op mainnet te lanceren. In dit artikel bespreken we waarom dit zo belangrijk is.

Hoge verwachtingen van de lancering

Dit sentiment zou binnenkort kunnen veranderen, aangezien het team op 7 juni zijn plannen onthulde. Volgens Pi Network is alles gereed voor de introductie van het mainnet. Terwijl gebruikers werden aangemoedigd om zich voor te bereiden, werd opgemerkt:

De mainnet checklist is geoptimaliseerd: alle pioneer afhankelijke stappen zijn eerder in de lijst geclusterd, waardoor een soepelere voltooiing en minder uitval mogelijk is.

Bron: Pi Network

Wat is Pi Network?

Pi Network heeft twee functies. Ten eerste is het een ontwikkelaar platform dat ontwikkelaars in staat stelt producten te produceren voor toepassingen in de echte wereld. 

Ten tweede is Pi een cryptocurrency waarmee gebruikers munten kunnen minen zonder bij te dragen aan een groot blockchain netwerk. Deze activiteit vindt plaats op de telefoon en heeft zelden invloed op de batterij van het mobiele apparaat. Momenteel beweert Pi Network meer dan 35 miljoen gebruikers te hebben die toegang hebben.

Het consensus mechanisme

Wat betreft het consensus mechanisme, gebruikt Pi niet de Proof of Work (PoW) zoals Bitcoin (Ticker: BTC). Dit komt doordat PoW kosten met zich meebrengen die niet passen bij de fundamentele waarden van het project. 

In plaats daarvan gebruikt het Stellar Consensus Protocol (SCP) om transacties te valideren. Bovendien, omdat de impact laag is, kunnen gebruikers Pi minen op de App Engine, vergelijkbaar met het Apple iOS besturingssysteem.

Prijs prestaties en het huidige marktsentiment

Ondanks het potentieel van het project, heeft de prijs van de cryptocurrency moeite gehad om positieve rendementen voor zijn holders te behouden. Volgens onze Pi koers was de prijs van Pi op het moment van schrijven $36,68. 

Deze waarde was een stijging van 48% in de afgelopen 365 dagen. Wel zien we dat de prijs in de afgelopen 7 dagen met 7,19% is gedaald. Net als de prijs zien we dat het handelsvolume in de afgelopen 24 uur ook was gedaald. 

Volume is een indicator van interesse. De daling impliceert dus dat de aan- en verkoop van Pi was afgenomen. Een dalend volume en een dalende prijs kunnen leiden tot uitputting van verkopers, wat een prijsstijging van Pi kan veroorzaken.

Kijken naar technische analyse en toekomstperspectief

Als we de dagelijkse grafiek van Pi bekijken, zien we een symmetrische driehoek. Een symmetrische driehoek verschijnt wanneer twee lijnen van tegenovergestelde richtingen elkaar ontmoeten. 

Dit kan leiden tot een dalende of stijgende uitbraak. Voor de cryptocurrency van Pi Network lijkt de token zich uit een dalende lijn te bewegen. Ook toont de Money Flow Index (MFI) aan dat kapitaal begint binnen te stromen in de markt. 

image 59 1
Bron: TradingView

Er is dus een kans voor Pi om uit te breken. Dit hangt echter ook af van het sentiment rond de token en de ontwikkelingsplannen van het project, evenals van de lancering van het mainnet.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu