Blockchain Stories
Hoe de prijs van BNB zijn volgende ATH kan bereiken
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

Hoe de prijs van BNB zijn volgende ATH kan bereiken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Binance Coin (Ticker: BNB) consolideerde in een symmetrische driehoek na 31 maart, voordat het op 24 mei uitbrak. 

De prijs steeg vervolgens met 22% naar zijn all time high (ATH), voordat er een terugval plaatsvond om het $592,50 support niveau te hertesten. Vanwege deze terugval is het de moeite waard te kijken wanneer het bullish momentum waarschijnlijk terugkeert naar de markt van de altcoin.

Op het moment van schrijven werd BNB gewaardeerd op meer dan $608,48, ongeveer 14,85% lager dan zijn laatste ATH. Met de marktkapitalisatie van BNB rond de $89,8 miljard, onthulden de grafieken van de altcoin dat de 50-daagse en 100-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden respectievelijk rond de $607 en $563 support niveaus lagen.

De indicatoren en marktanalyse

Nu BNB boven zijn support niveau handelt, zouden de indicatoren van de altcoin cruciaal kunnen zijn. De Stochastische RSI had bijvoorbeeld een waarde van 6,05. Dit is een teken dat BNB zich mogelijk in een oversold positie bevindt. Deze situatie is kwetsbaar voor een waarschijnlijke prijs omkering voordat er grote prijsstijgingen plaatsvinden.

image 67
Bron: TradingView

Whale activiteit en het sociale volume

Vervolgens hebben wij een analyse gemaakt op gegevens van Santiment. Hier zagen we een positieve stijgende trend op de grafieken. Het percentage stable coins gehouden door whales met meer dan $5 miljoen is toegenomen. Dit betekent dat grote investeerders zich positioneren voor een potentiële bullish rally.

Daarnaast steeg ook het sociale volume van BNB aanzienlijk, in correlatie met de markt interesses. De correlatie tussen stijgende sociale vermeldingen en prijsbewegingen benadrukte de bullish bias van de markt. Een groter aantal vermeldingen gaat meestal vooraf aan significante prijsacties, zowel positief als negatief.

image 68
Bron: Santiment

Het long/short ratio en marktpositie

Vervolgens analyseerden we ook nog de long/short ratio data van Coinglass. Uit deze gegevens zagen we onlangs verschillende bullish pieken, wat aangeeft dat de longposities de strijd tegen de shortposities winnen.

image 69
Bron: Coinglass

De prijs van BNB bevindt zich op een cruciaal punt. Met een accumulatie van bullish momentum, versterkt door toenemende sociale volumes en de recent stijgende whale activiteit, kan Binance Coin op het punt staan om naar hogere prijsniveaus te stijgen. 

Indien BNB genoeg bullish druk opbouwt en boven de weerstandszone sluit, kan er ook een kans bestaan dat de prijs gaat dalen. Kortom, zeker iets om in de gaten te houden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu