Blockchain Stories
Bitcoin imiteert 2017, bull run naar $90K opkomst?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin imiteert 2017, bull run naar $90K opkomst?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft vorige week een grote prijscorrectie meegemaakt, wat angst onder investeerders veroorzaakte. Maar dit zou snel kunnen omkeren, aangezien er kansen zijn op een trend omkering.

Imiteren van de prijs trend van 2017

Er bestaat een kans op een ommekeer aangezien BTC zijn prijs trend van 2017 nadoet. Investeerders maakten vorige week geen winst omdat de grafiek van BTC rood bleef. 

Volgens onze BTC koers was BTC in de afgelopen zeven dagen met ongeveer 5% gedaald, waardoor de prijs weer onder de $67K kwam. Op het moment van schrijven was de BTC koers $66.061 met een marktkapitalisatie van ongeveer $1,302 miljard.

Ondertussen plaatste Milkybull, een populaire crypto analist, onlangs een tweet waarin hij een interessante ontwikkeling benadrukte. Volgens de tweet imiteerde BTC een trend die in 2017 werd gevolgd voordat het aan een bull rally begon.

De tweet onthulde dat de prijs van BTC op het punt stond een markt bodem te bereiken, waarna, als de geschiedenis zich herhaalt, de prijs van BTC een bull rally zou kunnen starten. Daarnaast toonde een indicator ook een bullish divergentie, net als in 2017.

Ook hebben wij Glassnode gegevens bekeken en zagen we hier ook een bullish indicator. Volgens de Pi Cycle Top indicator bevond de prijs van Bitcoin zich op zijn markt bodem. Indien er een trend omkering plaatsvindt, zou het binnenkort $90K kunnen bereiken.

image 55
Bron: Glassnode

Bereidt BTC zich voor op een rally?

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we de gegevens van CryptoQuant bekeken om te zien of metrics ook op een prijsstijging wezen. De reserve van BTC daalde, wat betekent dat de verkoopdruk op BTC laag was. De Binary CDD was ook groen, wat betekent dat de bewegingen van lange termijn holders in de afgelopen zeven dagen lager waren dan gemiddeld. Ze hebben een motief om hun munten vast te houden.

image 56
Bron: CryptoQuant

Hoewel deze cijfers er bullish uitzagen, zagen sommige metrics er bearish uit. Zo suggereerde aSORP dat meer investeerders met winst verkopen, wat verdere problemen zou kunnen veroorzaken voor de al bearish prijsactie van BTC. 

Daarnaast had de fear and greed index van BTC een waarde van 62% op het moment van schrijven, wat betekent dat de markt zich in een hebzuchtige fase bevond. Telkens wanneer de metric dit niveau bereikt, duidt dit erop dat de kans op een prijsdaling groot is.

Enkele marktindicatoren zagen er ook behoorlijk bearish uit. Bijvoorbeeld, de Chaikin Money Flow (CMF) registreerde een scherpe daling. Bovendien lag de Relative Strength Index (RSI) ook onder het neutrale niveau, wat wijst op een verdere prijsdaling. Niettemin steunde de Money Flow Index (MFI) de bulls omdat deze noordwaarts bewoog vanaf het neutrale niveau.

image 57
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu