Blockchain Stories
Waarom bijna 300.000 ETH werden gekocht in slechts 24 uur
Ethereum Nieuws Technische Analyse

Waarom bijna 300.000 ETH werden gekocht in slechts 24 uur

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH), de op een na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie, heeft recentelijk enkele interessante marktbewegingen laten zien. 

Ondanks een daling van 6% in de afgelopen week, zag Ethereum een lichte stijging van 0,18% in de afgelopen 24 uur, wat de ETH koers op $3.472,30 bracht. 

Deze kleine stijging komt tijdens een periode van algemene markt onzekerheid, vooral na de goedkeuring van spot Ethereum ETFs door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission in mei.

Lange termijn holders accumuleren

Te midden van deze prijsaanpassingen heeft Ethereum een aanzienlijke toename gezien in de accumulatie door lange termijn holders. Volgens hoofdonderzoeker bij CryptoQuant, Julio Moreno, beleefde Ethereum onlangs zijn op een na grootste koopdag door lange termijn holders. 

Op 12 juni werden bijna 300.000 Ethereum, ter waarde van ongeveer $1,35 miljard, gekocht door deze investeerders, die profiteerden van een lichte prijsdaling van 1% binnen dezelfde 24 uur.

image 52
Bron: CryptoQuant

Deze opmerkelijke accumulatie was niet ver verwijderd van het record op 11 september 2023, toen ongeveer 315.000 ETH werd gekocht terwijl de prijzen onder $1.600 zakten. Dit patroon van strategisch kopen tijdens prijsdalingen benadrukt het vertrouwen dat lange termijn investeerders hebben in de waarde van Ethereum. 

Daarnaast komt deze trend overeen met een toename in grote transacties boven $100.000, zoals blijkt uit IntoTheBlock gegevens, waar dergelijke transacties stegen van minder dan 4.000 eerder in de week naar meer dan 6.000. Dit duidt op actieve accumulatie door whales, ongeacht de heersende marktomstandigheden.

image 53
Bron: IntoTheBlock

Markt voorzichtigheid en technische vooruitzichten

In contrast met deze bullish accumulatie activiteit zien we bij Ethereum metrics zoals open interest en handelsvolume een meer ingetogen vooruitzicht. De open interest in Ethereum is met bijna 2% gedaald tot ongeveer $15 miljard, terwijl het handelsvolume een aanzienlijke daling van 26% zag en nu staat op $24 miljard. 

Deze metrics suggereren een voorzichtige houding onder sommige marktdeelnemers, mogelijk anticiperend op verdere prijsveranderingen.

image 54
Bron: Coinglass

Als we kijken naar technische indicatoren, zien we dat Ethereum moeite heeft om zijn hoogtepunten te overtreffen. Dit wijst op mogelijke aanhoudende dalende koers. Echter, een korter termijn perspectief van de 4-uur grafiek suggereert dat er mogelijk een tijdelijke stijging naar ongeveer $3.800 zou kunnen zijn, wat liquiditeit zou kunnen verschaffen voor een voortgaande neerwaartse trend.

image 54
Bron: TradingView

In een ander vitaal aspect van de marktdynamiek heeft de hoeveelheid Ethereum die op beurzen wordt gehouden een laagtepunt van acht jaar bereikt. Deze vermindering van op beurzen gehouden Ethereum, in combinatie met de lancering van spot ETFs, kan leiden tot een significante aanbodschok, die op zijn beurt een scherpe prijsstijging zou kunnen veroorzaken.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu