Blockchain Stories
UwU Lend geconfronteerd met tweede hack van $3,7M: Premie uitgegeven
Nieuws

UwU Lend geconfronteerd met tweede hack van $3,7M: Premie uitgegeven

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

UwU Lend, een DeFi leenprotocol, is zwaar getroffen nadat een tweede hack ze $3,7 miljoen afhandig heeft gemaakt. Na een eerdere aanval van $19,3 miljoen heeft het protocol besloten een premie van $5 miljoen uit te geven aan de persoon die de identiteit van de hacker vrij weet te geven. 

UwU Lend gehackt

UwU Lend is in de afgelopen drie dagen twee keer aangevallen, waarbij in totaal zo’n $23 miljoen is verloren. De tweede aanval vond donderdag plaats, terwijl het protocol bezig was met het terugbetalen van gebruikers na de eerst hack. 

Op 10 juni werd UwU Lend zwaar getroffen door een geavanceerde aanval, waarbij $19,3 miljoen gestolen werd. De aanvallers gebruikten zogenaamde ‘flash loans’ om het protocol te misbruiken. 

UwU Lend heeft hierna direct de activiteiten stopgezet om haar gebruikers te verzekeren dat de meeste activa veilig waren. Ook boden ze de hacker een ‘white hat premie’ van $4 miljoen aan voor de teruggave van het gesloten geld. De gestolen activa omvat onder andere Wrapped Ethereum, Wrapped Bitcoin, Curve DAO, Tether en Staked USDe. 

De aanval

Blockchain beveiligingsbedrijf Beosin heeft op X (Twitter) onthuld hoe de hacker te werk ging:

De aanvaller manipuleerde de prijs van de USDe om deze met ‘flash loans’ te ruilen voor andere tokens. Dit devalueerde USDe en sUSDE. Na de prijsmanipulatie deponeerde de hacker enkele tokens in UwU Lend en leende hij meer sUSDe dan verwacht, waardoor de prijs van USDe hoger werd. Op dezelfde manier stortte de aanvaller sUSDE naar UwU Lend om CRV te lenen. 

Op X (Twitter) kondigde UwU Lend deze woensdag aan dat ze de kwetsbaarheid hadden geïdentificeerd en opgelost:

Het protocol werd hierdoor niet meer onderbroken en de markten werden langzaam maar zeker heropend. Echter, toen de situatie gefixt leek, werd deze donderdag een tweede aanval gerapporteerd. Deze keer ging het om $3,7 miljoen uit het protocol. 

De gemeenschap reageerde erg bezorgd en trok de veiligheid van hun fondsen in twijfel. Op het moment heeft UwU Lend het protocol opnieuw gesloten om onderzoek te doen. 

Tot op dit moment heeft UwU Lend geen officiële verklaring uitgebracht over de tweede hack. Veel gebruikers vragen zich hierdoor af hoe de tweede aanval zo snel na de eerste kan plaatsvinden. Daarnaast vragen ze zich af of de beveiligingsmaatregelen van het protocol wel voldoende zijn om toekomstige hacks te voorkomen. 

Premie voor de hacker

13 juni heeft UwU Lend in een on-chain bericht aan de hacker gezegd dat ze een premie van $5 miljoen geven aan de persoon die de hacker als eerste weet te identificeren. UwU Lend beweert in het bericht dat deze $5 miljoen uitbetaald zal worden in Ethereum en voorrang heeft op terugbetaling en aangifte. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu