Blockchain Stories
Fidelity analist: ‘BTC adoptie vertraagd door verlaagde netwerkgroei’
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Fidelity analist: ‘BTC adoptie vertraagd door verlaagde netwerkgroei’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Jurrien Timmer, analist van Fidelity, heeft in een post op X (Twitter) uitgelegd hoe de adoptie van de Bitcoin is vertraagd. In het bericht legt hij uit hoe de groei van het netwerk achterbleef bij de prijsstijgingen, ondanks toenemende institutionele belangstelling. Het bericht luidde als volgt:

Vertraging van Bitcoin adoptie

Volgens Jurrien Timmer, directeur van Global Macro bij Fidelity Investments, heeft de groei van het Bitcoin netwerk geen gelijke tred gehouden met alle prijsstijgingen. Dit heeft gezorgd voor een vertraging. In zijn bericht benoemd hij de Bitcoin als ‘exponentieel goud’ en een potentiële waardeopslag, maar benadrukt hij ook de noodzaak van netwerkgroei om de prijsbewegingen te ondersteunen. 

Ook wijst hij erop dat de prijs van de Bitcoin nauw is verbonden met de netwerkgroei. De netwerkgroei wordt vervolgens weer beïnvloed door schaarste, monetair beleid en marktsentiment. Ondanks de stijgende prijzen, is de netwerkgroei van de Bitcoin achtergebleven. 

Hierdoor is er een kloof ontstaan, die de vertraging in Bitcoin adoptie kan verklaren. Daarbij vergeleek Timmer de groei van Bitcoin en Ethereum met historische technologische vooruitgang. Hij merkte op dat het netwerk van Bitcoin een machtscurve volgt, waar de prijzen omheen fluctueren. Dit leidt tot een unieke boom-bust cyclus. 

Timmer is van mening dat de kloof tussen de prijs- en netwerkgroei kan verklaren waarom de Bitcoin adoptie is vertraagd. Hij suggereert dat als de Bitcoin een nieuw hoogtepunt wil bereiken, het netwerk sneller moet groeien. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door veranderingen in het begrotingsbeleid. 

CEO van CryptoQuant reageert

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, heeft op het bericht van Timmer gereageerd:

Hierin merkt hij op dat de circulatiesnelheid van Bitcoin het laagste is sinds 2013. Echter, hij beschouwt dit niet als iets negatiefs. Ju stelt dat de Bitcoin is verschoven van een ‘elektronische valuta’ naar ‘digitaal goud’. Hierdoor houden instellingen het liever op lange termijn vast in plaats van regelmatig te verhandelen. 

Deze verschuiving in marktdynamiek zorgt ervoor dat traditionele adoptiestatistieken niet meer van toepassing zijn. Hij stelde in zijn bericht voor om Bitcoin transacties anders te analyseren om het gebruik van de tokens beter te begrijpen. 

Institutionele interesse in Bitcoin

Het standpunt van Ju sluit aan bij de toenemende institutionele belangstelling voor de Bitcoin. Zo heeft het Canadese fintech bedrijf DeFi Technologies onlangs de Bitcoin een bedrijfsfonds gemaakt. Op dezelfde manier adopteerde het Japanse bedrijf Metaplanet Bitcoin als bedrijfsfonds. 

Deze institutionele interesse in Bitcoin komt vanuit het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy, die een strategie heeft opgesteld door Bitcoin op te nemen binnen de bedrijfsfondsen. Deze strategie heeft meerdere malen succes geboekt door de koers van de bedrijfsaandelen te koppelen aan de Bitcoin koers

Kortom, de acceptatie van de Bitcoin is vertraagd als een gevolg van de achterblijvende netwerkgroei in vergelijking met de prijs. Echter, dit vermindert het potentieel van Bitcoin als een financieel middel niet. De Bitcoin blijft particuliere en institutionele interesse wekken. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu