Blockchain Stories
Crypto in India: overheid en rechtbank lijnrecht tegenover elkaar
Nieuws Regulatie

Crypto in India: overheid en rechtbank lijnrecht tegenover elkaar

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In veel landen doet crypto inmiddels veel stof opwaaien. In China zijn crypto exchanges verbannen, terwijl de grootste Chinese bank juist positief over crypto praat. Ook in India is momenteel sprake van een dergelijke, bijzondere situatie. In dit reusachtige land staan de overheid en rechtbank namelijk lijnrecht tegenover elkaar. De overheid zou idealiter crypto willen verbieden, maar daar steekt de rechtbank een stokje voor.

Voor de cryptowereld is India één van de belangrijkste landen. De reden daarvoor is logisch: het is qua inwonersaantallen het op één na grootste land ter wereld. Als we het over mainstream adoptie van crypto hebben, hebben we het onder meer over de adoptie van crypto in India. Zodra dit land crypto op grote schaal gaat omarmen, komt er nog meer nieuwe instroom.

Crypto transactie illegaal, aldus de overheid

De overheid in India heeft recentelijk gesteld dat crypto transacties illegaal zijn. Dit was althans de opvatting van de overheid ten gevolge van een vermeende fraudezaak in India. Deze zaak draaide om twee personen die ervan beschuldigd werden om een frauduleus crypto bedrijf te runnen. Ze zouden torenhoge winsten beloven, indien men besloot om te investeren in de digitale valuta Yes World Token. Al snel ontstond het vermoeden dat hier sprake was van Ponzi fraude.

Eigenlijk was deze rechtszaak slechts bijvangst. Het belangrijkste oordeel van de rechter Mishra was dat crypto iets anders is dan geld. De rechter stelde vast dat cryptocurrency volgens niet hetzelfde is als geld. Het gevolg hiervan is dat transacties waarbij crypto betrokken is, niet direct als illegaal bestempeld kunnen worden.

Voor cryptoliefhebbers in India is dit belangrijk en goed nieuws. Dit betekent namelijk ook dat het kopen en verkopen van crypto gewoon legaal is. Zij hebben bovendien een duidelijker juridisch kader verkregen. Uiteraard is de overheid in staat om de wetten en regels aan te passen, maar vooralsnog is dit een absolute overwinning voor de cryptoliefhebbers in India.

Grote adoptie mogelijk

De gevolgen van deze uitspraak van de rechter kunnen gigantisch zijn. Het is nu voor elke inwoner van India immers duidelijk dat zij legaal in crypto kunnen handelen. Aangezien India nogal heel veel inwoners heeft, biedt dit veel nieuwe kansen voor de cryptomarkt in zijn algemeenheid. Een potentiële grote adoptie behoort hierdoor plots tot een reële optie.

Dit past eigenlijk in een rijtje met ontwikkelingen die we in andere landen ook zien. In Amerika zijn bijvoorbeeld de Bitcoin ETF’s goedgekeurd, terwijl men hier in Australië ook bijzonder druk mee is. Zoals we in de inleiding van dit artikel al stelden, lijkt zelfs de opvatting over crypto in China te veranderen.

Al met al zijn dit allemaal signalen die duiden op een mogelijke nog grotere adoptie van crypto. Als dat gepaard gaat met nog meer nieuw instroom, is de kans reëel dat de koersen spoedig de juiste kans op gaan bewegen. Mogelijk deels met dank aan deze uitspraak van een rechter uit India.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu