Blockchain Stories
Crypto fear and greed index 70, impact op BTC, ETH & SOL
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Solana Technische Analyse

Crypto fear and greed index 70, impact op BTC, ETH & SOL

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In beginsel denkt iedereen dat de recente prijscorrectie van de meeste munten het algehele marktsentiment negatief beïnvloedt. Echter, gegevens geven aan dat de markt optimistischer is dan ooit. 

De crypto fear and greed index stond op 70 op het moment van schrijven, wat aangeeft dat het merendeel van de markt nog steeds graag cryptocurrencies wil kopen ondanks de daling van de prijzen.

image 46
Bron: Alternative.me

Gedrag van whales en normale investeerders bij Bitcoin

Een van de meest veelzeggende indicatoren van interesse die door wallets wordt getoond, is het gedrag van whales en normale investeerders. Naar aanleiding van onze analyse van gegevens van Santiment zagen we dat whale wallets steeds meer grote hoeveelheden Bitcoin (Ticker: BTC) aan het accumuleren zijn. 

image 47
Bron: Santiment

Ook zien we dat normale investeerders interesse hebben in Bitcoin. Ondanks de recente prijscorrectie van BTC, bleven de totale wallets grotendeels winstgevend, zoals aangegeven door de MVRV ratio. 

image 47 1
Bron: Santiment

Hoewel hoge winstgevendheid helpt bij het sentiment rond BTC, verhoogt het ook de kans op winstnemingen en toekomstige verkopen. Het verschil tussen long/short voor BTC was ook aanzienlijk gedaald tijdens deze periode, wat impliceert dat het aantal lange termijn holders van BTC was afgenomen.

En hoe zit het dan met Ethereum?

Ethereum (Ticker: ETH) zag helaas niet hetzelfde gedrag bij het aantal wallets. Normale investeerders toonden meer hebzucht in de afgelopen dagen en gingen over tot aanzienlijke accumulatie. 

image 47 2
Bron: Santiment

Hoewel dit bij normale investeerders het geval is, is dit niet zo voor whales die hun ETH namelijk aan het verkopen waren. Wat betreft de toestand van zijn holders, bleek dat ETH holders extreem winstgevend waren, net als BTC holders.

Echter, de aanwezigheid van lange termijn holders voor ETH was aanzienlijk hoger vergeleken met BTC wallets. De lange termijn holders zouden ETH in de toekomst duurzaam kunnen helpen groeien.

image 47
Bron: Santiment

Negatieve vooruitzichten voor SOL

Een andere munt die sterk werd beïnvloed door de recente veranderingen was SOL. De afgelopen week is de prijs van SOL met meer dan 10% gedaald. Het sociale volume rond SOL daalde ook, wat wijst op de afnemende populariteit van de token.

Bovendien viel het gewogen sentiment rond de SOL token, wat impliceert dat het aantal negatieve opmerkingen rond SOL op het moment van schrijven de positieve overtrof..

image 48
Bron: Santiment

We kunnen het volgende opmaken uit de fear and greed index

De huidige stand van de crypto fear and greed index op 70 wijst op een overwegend hebzuchtig marktsentiment, ondanks recente prijsdalingen. Dit heeft geleid tot verschillende gedragingen onder investeerders van BTC, ETH en SOL. 

Terwijl BTC en ETH tekenen van winstgevende houders en accumulatie tonen, kampt SOL met een dalende prijs en populariteit, wat wijst op een mogelijk moeilijke periode voor de token.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu