Blockchain Stories
Analisten voorspellen dat Bitcoin $200K zal bereiken tegen 2025
Bitcoin Nieuws

Analisten voorspellen dat Bitcoin $200K zal bereiken tegen 2025

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de laatste tijd moeite gehad om het all-time high van $73.500, bereikt in maart, te overtreffen.

Jurrien Timmer geeft de oorzaken weer

Jurrien Timmer, directeur van global macro bij asset manager Fidelity, wijst op het recente ’trage’ netwerk van Bitcoin als mogelijke oorzaak. In zijn analyse op X (voorheen Twitter) merkte Timmer op:

De groei van het Bitcoin-netwerk is de afgelopen maanden vertraagd, terwijl de prijs is blijven stijgen. Naar mijn mening kan deze afwijking tussen prijs en adoptie verklaren waarom Bitcoin enigszins is vertraagd op zijn pad naar potentiële nieuwe all time highs.

Jurrien Timmer

Onze analyse ondersteunt Timmer zijn bewering, aangezien de actieve wallets op het Bitcoin netwerk zijn gedaald van een piek van 1,1 miljoen begin maart naar 600.000 op het moment van schrijven. Dit toont aan dat de netwerkactiviteit aanzienlijk is gedaald in Q2. De directeur citeerde de non zero BTC-wallets om zijn stelling over het belang van netwerkgroei voor de BTC prijs verder te ondersteunen. 

image 50
Bron: Glassnode

Hij voegde toe dat het aantal non zero BTC wallets toenam toen de netwerkgroei toenam en afnam toen de activiteit daalde.

Interessant genoeg overschreden non zero BTC balans wallets de 50 miljoen in Q4 2023, te midden van verhoogde speculaties over Amerikaanse spot BTC ETF’s. De metric sprong van 51 miljoen in januari 2024 naar 53 miljoen halverwege het jaar, een toevoeging van ongeveer 2 miljoen adressen in de afgelopen vijf maanden.

Ondanks de stijging in non zero BTC-adressen, stelde Timmer dat de algehele daling in netwerkactiviteit de potentiële rally van BTC vertraagt. Hij voegde toe:

image 51
Bron: Glassnode

Voor de nieuwe highs om door te gaan, moet het netwerk mogelijk weer versnellen. Zou dit kunnen worden aangedreven door het volgende hoofdstuk in de thesis van fiscale dominantie?

Jurrien Timmer

Bernstein zegt dat BTC de $200K zal bereiken tegen 2025

Ondertussen hebben analisten van het brokerage- en onderzoeksbureau Bernstein hun prijstarget voor BTC herzien van $150K naar $200K tegen eind 2025. In een recente notitie aan klanten verwezen de analisten naar de vraag naar ETF’s en de BTC aanbodschok als cruciale drijfveren voor hun prognose. 

De analisten schatten dat het assets under management van de ETF’s zal stijgen van de huidige $59 miljard naar $191 miljard tegen 2025. Daarom voorspelden ze dat BTC ongeveer drie keer zou kunnen stijgen van het huidige niveau naar $200K tegen volgend jaar.

Voor de cyclus 2024-27 verwachten we dat Bitcoin zal stijgen tot 1,5 keer de marginale productiekosten van Bitcoin, wat een cyclushoogtepunt van $200.000 (2,8x waardestijging vanaf de huidige BTC prijs tegen medio 2025 impliceert.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Pankaj Chaudhary

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu